Читај ми!

Vajnstin uskoro i pred sudom u Los Anđelesu

Harvi Vajnstin konačno će biti izručen iz Njujorka u Kaliforniju kako bi se suočio sa optužbama za seksualno zlostavljanje, nakon što je sudija odbio poslednji pokušaj njegovih advokata da to odlože zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Sudija u njujorškom okrugu Iri odbio je zahtev 69-godišnjaka da se stopira procedura njegovog prebacivanja u Los Anđeles, gde se tereti za silovanja i seksualne napade po 11 tačaka.

Tužioci su najavili da neće moći da prebace Vajnstina do kraja ovog meseca ili do sredine jula.

Advokati osramoćenog holivudskog producenta pokušali su da izbegnu isporučivanje klijenta pozivajući se na trenutne procedure lečenja u Njujorku, ali je taj argument odbijen, uz opasku tužilaštva da je u pitanju „lečenje kod očnog lekara" i da Los Anđeles nije mesto gde nema doktora.

Vajnstin je prisustvovao sudskom ročištu daljinski iz popravnog doma Vende u kojem se trenutno nalazi. U sudnici su bili prisutni sudija, jedan od njegovih advokata i predstavnik tužilaštva.

Harvi Vajnstin proglašen je krivim za seksualno uznemiravanje i silovanje, i pred njim je, kako je odlučio sud u Njujorku, 23 godine zatvora. 

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво