Читај ми!

Hari i Megan pozvani da se odreknu svojih titula

Zvaničnici kraljevske palate pozvali su vojvodu i vojvotkinju od Saseksa da odustanu od svojih titula, nakon poslednjih „sramotnih“ izjava princa Harija o kraljevskoj porodici.

Članovi dvorskog osoblja posebno su ljuti zbog Harijeve „šokantne" kritike na račun roditeljstva princa Čarlsa, ali i pokojnog princa Filipa, pa i same kraljice Elizabete. 

„Ljudi su zaprepašćeni kako je to mogao da učini, odmah nakon sahrane princa Filipa. U pitanju je veliko nepoštovanje. Vojvoda od Saseksa napada instituciju za koju kaže da mu je nanela mnogo bola. Ako je situacija takva, sledi zaključak da vam nisu potrebne titule koje vam je ta institucija dala", navodi izvor Dejli mejla.

Iako se podrazumeva da nisu planirani formalni potezi kojima će se oduzeti titule Megan i Hariju, zbog poslednjih događaja, oseća se određeni pritisak na dvoru.

S tim u vezi, očekuje se da će tenzije u porodici biti velike kada Hari prvog jula bude došao u Britaniju na otkrivanje statue svoje majke, princeze Dajane.

Hari je članove dvorskog osoblja posebno pogodio izjavama koje je dao u intervjuu Deksu Šepardu, koji je trajao 90 minuta.

Konkretno, postoji ljutnja zbog toga što je govorio samo mesec dana posle sahrane svog dede.

Hari je sagovorniku rekao da se odselio kako bi izbegao ciklus „genetskog bola".

„Kada je roditeljstvo u pitanju, pošto sam iskusio neku vrstu bola ili patnje, koju su možda pretrpeli i moji roditelji, pobrinuću se da prekinem taj ciklus i da ga ne prenosim dalje", rekao je Hari i dodao da su vaspitne metode koje primenjivao princ Čarls, nasleđene od kraljice i princa Filipa, te da to želi da promeni kada su u pitanju njegovi naslednici

Život u kraljevskoj porodici uporedio je sa životom u zoo-vrtu i sa čovekom iz Trumanovog šoua, koji nije svestan da je čitav njegov život TV emisija.

Hari je takođe iskoristio intervju sa američkim voditeljem u martu, da opiše kako se osećao „stvarno izneverenim" od svog oca koji je, kako je tvrdio, odbio da mu se javi nakon „Megzita".

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво