Читај ми!

Preminuo Žika Obretković, živopisna legenda beogradskih ulica

Žika Obretković, jedna od urbanih legendi Beograda, pesnik, ulični svirač, zabavljač, uvek u odelu sa cvetnim motivima i pletenom torbom preko ramena, preminuo je 23. aprila u staračkom domu, objavio je na "Fejsbuku" njegov prijatelj Milorad Daca Stojaković.

Poslednjih godina Žika Obretković je često mogao da se vidi na uglu Makedonske i Nušićeve ulice kako pevuši ili razgovara sa prolaznicima. Neretko bi recitovao neobične stihove o zelenoj salati, "zelenici", dok bi pesmu prekidala melodija njegove frule.

Žika Obretković je uvek, ili skoro uvek, bio odeven u šarenu majicu i pantalone sa cvetnim motivima, po čemu je bio prepoznatljiv.

Pojavljivao se i u emisiji "Šoder lista", koja je emitovana na Trećem kanalu Radio-televizije Beograd. Žika je u toj emisiji bio često specijalni gost.

Obretković je objavio i nekoliko knjiga pesama, a jedna od njih nosi naziv "U celini i celosti", kako se i zvala njegova rubrika u Minimaksovoj radio-emisiji "Tup-tup", a u kojoj je Žika, kao stalni gost, govorio viceve "bez veze".

Kako je na Fejsbuku preneo njegov prijatelj Milorad Daca Stojaković, Živorad Žika Obretković je preminuo 23. aprila u staračkom domu.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво