Читај ми!

Kolege i poštovaoci iz celog regiona se opraštaju od Mustafe Nadarevića

Vest o smrti glumačkog velikana rastužila je brojne kolege i poštovaoce Mustafe Nadarevića koji u objavama na društvenim mrežama i izjavama za medije odaju poštu uvaženom kolegi.

Među prvima, od kolege se oprostio Moamer Kasumović koji u seriji Lud, zbunjen, normalan glumi Damira Fazlinovića, koji je bosanskohercegovačkim medijima i potvrdio vest o Nadarevićevoj smrti.

„Danas u 12 sati na bolji svijet preselio je veliki čovjek i glumac. Moj uzor i moj brat. Moj glumački alter ego Mustafa Nadarević. Prije skoro 40 godina radili smo prvi put u filmu 'Otac na službenom putu' Emira Kusturice. Kasnije ćemo raditi još nekoliko filmova.

O Bože, kako mi je teško. Mujo moj dragi, falit ćeš mi beskrajno.

Falit ćeš i svima onima koji su te poštovali i voljeli. Putuj dobri čovječe, Mustafa Nadareviću i odmori se braco moj“, poručio je još jedan glumački velikan Emir Hadžihafizbegović.

„Zbogom dragi druže. Hvala za sve životne, ljudske i glumačke lekcije koje si mi dao. Beskrajno sam tužan što si otišao i sretan što sam te poznavao i imao čast družiti se i raditi s tobom. Čuli smo se prije par dana i žao mi je da ti to tada nisam rekao - Bio si moj idol“, poručio je Branko Đurić Đuro.

Ne tuguju samo glumci, već i sportisti.

„Umro je inženjer Duje. Naravno da je umro Mustafa Nadarević, ali svima nama koji živimo za Hajduk umro je lik koji je tako dobro odigrao svaku ulogu osnivača kluba. Tu je zacementirao svoju legendu u mojoj glavi.

Mogao je odglumiti Izeta, i tko zna što još, ali inženjer Duje mu je unikatna uloga vrijedna zlata. Uz to, imao sam ga prilike upoznati. Tako dobar lik, normalan i topao da se u njega zaljubiš odmah. Počivaj u miru, a tvoja legenda ostaje besmrtna, poručio je Dino Rađa.

Mustafin kolega Senad Bašić koji je u seriji Lud, zbunjen, normalan glumio lik Faruka Fazlinovća, kaže da je još uvek u šoku i da ne može da veruje.

„Telefon mi non-stop zvoni. Zaista sam potresen. Mustafa i ja smo dugo godina surađivali. Točnije, više od 20 godina. Mislim da je on glumac s kojim sam najintenzivnije radio i moram da priznam da sam od njega najviše i naučio“, rekao je Bašić u izjavi za Oslobođenje.

Vest je potresla i Dragana Bjelogrlića, koji se oprostio od kolege rečima „Počivaj u miru“.

„Otišao je jedan od najvećih glumaca s južnoslavenskog kulturnog prostora. Njegov filmski i teatarski opus je impresivan. Bio je posebno emotivno i umjetnički vezan za Bosnu u kojoj je volio snimati, režirati i učiti svoje mlađe kolege. Bio je beskrajno drag i dobar čovjek“, rekao je ugledni bosanskohercegovački reditelj Dino Mustafić za Radiosarajevo.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih glumaca Rade Šerbedžijaistakao je za medije da je pre deset dana razgovarao sa Mustafom, da je on bio veseo, smejao se i govorio "Čuvaj se", kao da njemu nije ništa.

"Bio je vedar, divan čovek. Bio je kum mog Danila. Bili smo cimeri kad smo bili mladi, zajedno smo stanovali na prvoj i drugoj godini Akademije. Dijelili smo sve i svašta. Ne znam što bih uopšte rekao, neobjektivan sam. Jako sam ga volio, kao i svi. I on je volio ljude. Bio je stvarno čudo i od čoveka i od glumca. Tako poseban glumac", istakao je glumac Rade Šerbedžija.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво