Kim Kardašijan osudila „agresiju Azerbejdžana“: Pomozite, Jermenija je napadnuta

Rijaliti zvezda Kim Kardašijan Vest, koja je poreklom Jermenka, urgirala je na međunarodnu zajednicu i Belu kuću da preduzmu diplomatske mere da bi se smirile tenzije koje su eksalirale između Jermenije i Azerbejdžana.

Sukob između dve države ponovo je izbio tokom vikenda u regionu Nagorno Karabaha. Na toj teritoriji se nalazi republika Arcah, koju Azerbejdžan smatra delom svoje teritorije, ali koja je većinski naseljena i pod punom kontrolom lokalnog jermenskog stanovništva.

„Jermeni u Arcahu su napadnuti. Molimo se za hrabre muškarce i žene koji rizikuju svoje živote da bi zaštitili Arcah i Jermeniju. Vesti obmanjuju, to nisu okršaji“, napisala je Kim Kardašijan, čija armija pratilaca na društvenim mrežama broji stotine miliona ljudi.

Supruga poznatog repera i producenta Kanjea Vesta istakla je i da je Jermenija žrtva ničim izazvanog napada Azerbejdžana i predvidljive kampanje dezinformacijama, jer Azerbejdžan blokira društvene mreže i medije osim za širenje propagande.

Kim Kardašijan, koja je zajedno sa suprugom u dobrim odnosima sa Donaldom Trampom, pozvala je Belu kuću i Kongres da osude „azerbejdžanski napad na Arcah“.

„Potrebni su nam međunarodni posmatrači da istraže i pozovu na diplomatske mere koje će sprečiti nepotrebnu eskalaciju i tragediju“, napisala je Kim Kardašijan, apelujući da SAD odmah prekinu da šalju vojnu pomoć Azerbejdžanu koja se koristi protiv Jermena i da upozore Tursku da prestane sa slanjem oružja i boraca Bakuu.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво