Читај ми!

Alma iz „Sluškinjine priče“ najpoznatija je Kanađanka sa srpskim korenima

Rođena je pre 28 godina u Beogradu, kao mala se preselila u Kanadu i završila srednju školu u Vankuveru. Nina Kiri je i ovde i tamo, ni ovde ni tamo. Odnosno, za nju zna ceo svet. Mlada glumica veliku popularnost stekla je u megapopularnom televizijskom projektu „Sluškinjina priča“.

U Vankuver su se doselili kad je imala samo godinu dana i ovaj grad je njen dom u svakom smislu. Glumom je počela da se bavi tokom srednjoškolskih dana.

Iza sebe ima nekoliko filmova i serija, ali se od početka emitovanja serije „Sluškinjina priča“ 2017. godine njen lik pojavljuje među poznatim ličnostima i na fotografijama sa važnih događaja filmske industrije.

Ako u Gugl pretrazi ukucate Nina Kiri, trenutno izlazi skoro četiri miliona rezultata.

Nina je najpoznatija javna ličnost u Kanadi sa srpskim korenima. To joj je donela uloga Alme ili Ofrobert u seriji Sluškinjina priča, u kojoj ima jednu od važnih manjih uloga.

„Za mene to nije ništa veliko zato što nisam zvezda“, počinje Nina svoju priču i dodaje da jeste lepo imati uspeha u poslu kojim se bavi zbog novih angažmana.

Malim koracima do Sluškinjine priče i velikog uspeha 

Serija je popularna među milionima gledalaca u celom svetu i dobitnik brojnih nagrada.

Rađena je po istoimenom romanu poznate kanadske spisateljice Margaret Atvud i u centru priče je izmišljeni zastrašujući novi društveni poredak i položaj žena u tom totalitarističkom društvu.

Alma se nije desila slučajno. Uloga je došla posle mnogo godina rada i učenja. 

„Meni je pomoglo to što sam odrasla u Vankuveru, gde je mnogo lakše jer ima audicijâ, ima posla za film i TV. Bilo mi je lakše jer sam mogla malo da probam u reklamama i manjim ulogama i imala lep put“, objašnjava Nina.

Na audiciju za Sluškinjinu priču došla je zbog uloge koja je podrazumevala jednu scenu u jednoj epizodi. 

„Onda su me ubacili u neke druge epizode i sve se desilo umereno. To je takav posao, moraš samo da radiš i nadaš se da će nešto da se desi. Moraš da budeš srećan zbog onog što si dobio“, istakla je glumica.

Imigrant ima osećaj da ne pripada nijednom narodu 100 posto 

Za rad na filmu Easy Land kaže da je bio čast i gušt života. Ostvarenje je prikazano na ovogodišnjem Festu u Beogradu i Nina je bila gošća svog rodnog grada samo mesec dana pre krize koju je izazvao koronavirus.

„Mnogo mi je bilo drago što sam išla i što je moja cela porodica, svi prijatelji i ljudi s kojima sam odrasla u Pančevu su došli na tu premijeru. To mi je bilo toliko drago“, emotivno priča Nina.

Easy Land se bavi imigracijom, temom koja je Nini bliska. Mirjana Joković tumači ulogu imigrantkinje iz Srbije, talentovanog arhitekte koji nosi duboke traume iz rodne zemlje.

Sa njima se bori dok pokušava da preživi radeći slabo plaćen posao.

Nina je njena ćerka koja bije svoje tinejdžerske bitke i sa kojom je naša Nina mogla da se poistoveti kao neko ko je odrastao u Kanadi noseći korene iz Srbije.

„Ono što sam ja doživela u srednjoj školi, taj escape, gde možeš da odeš u drugu zemlju i da imaš totalno drugi život. To se desilo Nini, liku iz filma i to mi je bilo jako realno zato što sam sama to doživela“, navodi mlada glumica.

Dete imigranta koje odrasta u Kanadi, kako kaže, ima osećaj da ne pripada nijednom narodu 100 posto: „To nije ni dobro ni loše, ali taj je osećaj. Kad sam bila mnogo mlađa, baš dete, zbog toga sam bila jako nesigurna. Kad si malo stariji, u srednjoj školi, to postane interesantno – iz druge zemlje si, govoriš drugi jezik, imaš neki drugi svet kuda možeš da odeš.“

Sledeći ciklus Sluškinjine priče kreće tokom septembra.

Snimanje nove sezone u novim okolnostima koje je doneo koronavirus, u novom, za sve nas pomalo nesigurnom vremenu, u kojem se menjaju stari, uobičajeni načini života, poslovanja, druženja i putovanja, u kojem rastu društveni pokreti i protesti protiv nekih vladajućih normi i u kome su poznate crvene haljine postale deo ikonografije ženâ koje se bore za svoja prava.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво