Melanijine „muke“ u Beloj kući – šest ekscesa koje ćemo pamtiti

Od početka njegovog predsedničkog mandata 2016. godine, mediji pod budnim okom drže bračni odnos Donalda Trampa i njegove supruge Melanije. Gde ima dima, tu ima vatre. Čudne izjave, hladno ponašanje tokom prijema i poseta, pa i povremeno otvoreno nezadovoljstvo pokazali su da dima ima.

Možda za bolji uvid u njihov odnos treba poslušati izjavu koju je Donald Tramp dao prošle godine prisećajući se pucnjave u kojoj je republikanski poslanik u Kongresu Stiv Skalis ranjen 2017. godine.

„(Skalisova žena) oči je isplakala kada sam je sreo u bolnici tog kobnog dana. Ne bi mnogo žena tako reagovalo na to. Znam da moja sigurno ne bi“, rekao je Tramp.

Možda se predsednik SAD samo šalio. A možda i nije.

Bilo kako bilo, od kada su se uselili u Belu kuću čudnih momenata u odnosu Donalda i Melanije Tramp tokom javnih pojavljivanja nije manjkalo.

(Ne)držanje za ruku

Toliko se već puta desilo, da je postalo pomalo i uobičajeno. Melanija Tramp jednostavno ne voli da se u javnosti drži za ruke sa suprugom.

Ima više taktika za odbijanje. Pred inauguraciju 2017. godine prihvatila je njegovu ruku na sekund, a onda je pustila.

Tu je i dobro, staro i oprobano suptilno ćuškanje, koje je primenila tokom posete predsednika i prve dame SAD Tel Avivu.

A u Rimu je Melanija iskoristila još jedan manevar, precizno tempirano nameštanje kose u trenutku kada Donald Tramp pokušava da je uhvati sa ruku.

Poslednji u nizu ekscesa

Iako je od poseta Tel Avivu i Rimu prošlo dosta vremena, njen stav prema držanju za ruke se očigledno nije mnogo promenio.

Melanija je dva puta odbila nameru Donalda Trampa da je uhvati za ruku tokom jučerašnjeg izlaska iz aviona u Vašingtonu.

Diži ruku, ide himna!

Da ne bude da rukama samo odbija svog supruga, Melanija je pokazala tokom 139. tradicionalnog kotrljanja uskršnjih jaja 2017. godine ispred Bele kuće.

Prva dama SAD morala je diskretno rukom da podseti predsednika da stavi svoju ruku preko srca tokom intoniranja himne.

Oh, Trido!

Prošle godine lideri najrazvijenijih zemalja sveta okupili su se u francuskom odmaralištu Bijaricu. Iako su požari u Amazoniji bili bukvalno goruće pitanje, najveću pažnju privukla je reakcija Melanije Tramp na kanadskog premijera Džastina Tridoa.

Svetski mediji i ljudi na društvenim mrežama primetili su da se prva dama SAD posebno obradovala Tridou, dok je Donald Tramp ozbiljnog lica stajao pored nje.

Inauguracioni „osmeh“ za kamere

Inauguracija Donalda Trampa za predsednika SAD bio je jedan od najvažnijih trenutaka prošle decenije. Uprkos tome, već na samom početku mandata svog supruga, nije se činilo da je sve kako treba.

Tokom samog čina zaklinjanja predsednika, Donald Tramp se okrenuo ka svojoj supruzi, koja se osmehnula dok ju je gledao. Čim je, međutim, skrenuo pogled, Melanijin osmeh se pretvorio u kameno ozbiljni izraz lica, što je odmah pokrenulo brojne medijske spekulacije.

„Kao da je talac“

Premotajmo film četiri godine i nije se mnogo promenilo, osim toga da Melanija sada ne želi ni da se osmehne za kamere.

Tokom junske posete Donalda i Melanije Tramp svetilištu Svetog Jovana Pavla Drugog u Vašingtonu novinari su ih zamolili da poziraju na kamere.

Kada je predsednik SAD od supruge zatražio da se nasmeje, ona je jedva na delić sekunde uspela da zakrivi usne. Grimasa na njenom licu izazvala je lavinu komentara, a mnogi su se složili da prva dama izgleda kao talac.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво