Iznenada preminuo Grant Imahara, jedan od razotkrivača mitova

Grant Imahara, elektroinženjer i robotičar koji je postao poznat kao voditelj popularnih emisija „Razotkrivanje mitova“ i "White Rabbit Project", preminuo je u 50. godini života.

Imahara je preminuo iznenada od posledica moždane aneurizme, saznaje Holivud reporter.

„Skhrani smo od vesti da je Grant preminuo. Bio je važan deo Diskaverijeve porodice i divan čovek. Naše misli i molitve su sa njegovom porodicom“, istakao je predstavnik kanala Diskaveri.

Ubrzo nakon vesti o smrti Imahare oglasio se jedan od tvoraca Razotkrivanja mitova Adam Sevidž.

„Izgubljen sam. Nemam reči. U poslednjih 22 godine bio sam deo dve velike porodice sa Grantom Imaharom. Bio je izuzetan inženjer, umetnik i performer, ali i velikodušna, laka za saradnju i nežna osoba. Rad sa Grantom bio je mnogo zabavan. Nedostajaće mi moj prijatelj“, rekao je Sevidž.

Po profesiji je bio elektroinženjer i robotičar, a emisiji Razoktrivanje mitova (MythBusters) se prodružio u trećoj sezoni, zamenivši Skotija Čapmana. Ekipu je napustio 2014. godine zajedno sa kovoditeljima Keri Bajron i Torijem Belečijem.

Trio se ponovo okupio 2016. godine u „Netfliksovom“ White Rabbit Project, koji je trajao jednu sezonu.

Razotkrivanje mitova je jedna od najstarijih i najpopularnijih emisija na kanalu Diskaveri. Trajala je punih 14 sezona, od čega je poslednja emitovana 2016. godine.

Njeni tvorci Adam Sevidž i Džejmi Hajneman, zajedno sa kasnije proširenom ekipom, pokušavali su putem naučnog metoda da testiraju i ustanove istinitost popularnih mitova, filmskih scena, glasina...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво