Bivša zamenica ukrajinskog ministra objavila rat „muškim političkim prostitutkama“

Otpuštena zamenica ukrajinskog ministra infrastrukture objavila je video u kupaćem kostimu kojim najavuje osnivanje sopstvene stranke koja će se boriti protiv „muških političkih prostitutki“ na vlasti.

Bivša zamenica ministra, Aleksandra Klitina, pojavila se posle prošlogodišnjeg skandaloznog otkaza i najavila da se ponovo vraća u politiku da bi se borila protiv korupcije, ali je izgledom zasenila svoju političku poruku.

Tridesetsedmogodišnja bivša vladina zvaničnica najavila je u video poruci na Jutjubu, osnivanje stranke koja će se zvati „Ukrajina protiv korupcije“.

Klitina se pojavila u kupaćem kostimu ili prilično upečatljivoj haljini i oštro osula paljbu po muškarcima koji trenutno vladaju Ukrajinom.

„Odlučila sam da se borim za istinu, jer ovi idioti u pantalonama su beskorisni", tvrdi bivša zamenica ministra i obećava da će se njena stranka „konačno izboriti sa tim muškim političkim prostitutkama“.

„Misle da ako imaju nešto u gaćama, da je to dovoljno da budu uspešni i da mogu da maltretiraju žene. Ali žene su sto puta pametnije i sto puta poštenije od vas“, poručila je.

Međutim, sudeći po komentarima ispod video-snimka, ljude je više zanimao njen izgled nego politička poruka. Mnogi su rekli kako nisu razumeli ni reč od onoga što je rekla, jer im je slika potpuno odvukla pažnju.

Aleksandra Klitina se osvrnula i na razloge zašto je otpuštena sa mesta zamenika ministra infrastrukture u novembru prošle godine, tvrdeći da je njen šef, Vladislav Krikli, proganja samo zato što je sprečavala lopovluk u ministarstvu.

Otkazu su, inače, prethodila dva snimka koja su procurela u ukrajinske medije. U prvom, snimljeni su poslanici vladajuće stranke predsednika Vlodimira Zelenskog kako komentarišu da je Klitina do svog visokog položaja stigla kroz spavaću sobu. U drugom incidentu bila je žrtva šaljivdžije koji ju je snimio skrivenom kamerom kako tvrdi da je njen šef korumpiran i da će ona postati mnogo bolji ministar infrastrukture od njega.

Široko rasprostranjena korupcija glavni je kamen spoticanja u razvoju Ukrajine poslednjih decenija. Svaki predsednik, uključujući Zelenskog, obećao je da će je iskoreniti, ali do sada izgleda, nije postigao značajnije rezultate.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво