Tramp kritikovao dodelu Oskara južnokorejskom „Parazitu“

Američki predsednik Donald Tramp, na mitingu u Koloradu, izrazio je čuđenje zbog odluke Filmske akademije da Oskar za najbolji film dodeli južnokorejskom filmu „Parazit“.

Tramp se zapitao šta nije u redu sa Akademijom.

„Pobednik je film iz Južne Koreje. Imamo toliko problema sa Južnom Korejom u trgovini, a onda im oni dodele nagradu za najbolje filmsko ostvarenje godine. Da li je to normalno“, pitao je Tramp.

Kaže da je mislio da je nagrada dodeljena za najbolji strani film, ali se iznenadio jer je nagrada dodeljena za najbolji film uopšte.

„Vratite nam Prohujalo sa vihorom, Bulevar sumraka, toliko velikih filmova…“, poručio je Tramp. 

Film nije bio sinhronizovan, već se u SAD prikazivao sa titlom, pa je studio NEON koji je producirao Parazit na Tviteru odgovorio američkom predsedniku: „Razumljivo. On ne zna da čita“.

Među brojnim priznanjima, Parazit je na 94. dodeli Oskara osvojio četiri vodeće nagrade i to za najbolji film, najbolji strani film, najboljeg režisera i najbolji originalni scenario.

Američki predsednik se osvrnuo i na govor Breda Pita na dodeli Oskara. 

„Nikada nisam bio njegov fan. Ustao je i rekao nešto 'mudro', on je mala mudrica“, rekao je Tramp.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво