Kit Flint, pevač „Prodidžija“, pronađen mrtav

Frontmen legendarnog britanskog brejk bit benda „Prodidži“, Kit Flint, pronađen je mrtav u svom domu u Eseksu. Flint, koji je imao 49 godina, proslavio se devedesetih godina eksplozivnim numerama i energičnim nastupima sa „Prodidžijem“. Grupa je imala poseban status u Srbiji, a Flint je često hvalio srpsku publiku.

Iz policije kažu da su dobili poziv u jutarnjim časovima sa adrese u Nort endu u Eseksu. „Proglašena je smrt na licu mesta. Njegova najbliža rodbina je obaveštena“, navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, bend „Prodidži“ se oglasio na društvenim mrežama ističući da je u pitanju samoubistvo.

„Vesti su tačne. Ne mogu da verujem da ovo govorim, ali naš brat Kit je tokom vikenda oduzeo sam sebi život. Šokiran sam, ljut, zbunjen i skrhan“, napisao je Lijam Haulet iz „Prodidžija“.  

Flint se proslavio početkom 90-ih, kada je sa Hauletom i Kitom Palmerom osnovao „Prodidži“ i izazvao pravu revoluciju na andergraund rejv sceni, nakon čega je grupa stekla ogromnu popularnost i u mejnstrim krugovima.

Hitovi poput Out of Space, No good (Start the Dance), Charlie, Voodoo People, Firestarter, Breathe, Smack My Bitch Up vladali su top-listama.

Karakterističan ritam, moćna bas pozadina, zvučni efekti i semplovanje, zajedno sa Flintovim ekscentričnim stajlingom i čini se beskonačnom količnom energije osvojili su milione obožavalaca, a koncerti „Prodidžija“ uvek su važili za nezaboravno iskustvo.

Poseban odnos britanska grupa gajila je sa srpskom publikom, sa kojom se ljubav rodila kada je „Prodidži“ 1995. godine gostovao u Beogradu.

Svetski bend je na vrhuncu slave odlučio da usred sankcija i međunarodne izolacije Srbije gostuje u njenom glavnom gradu. Takav potez izazvao je oduševljenje ovdašnjih obožavalaca.

Članovi grupe su zbog tog poteza postali i vlasnici ključeva grada Beograda, a u Srbiji su održali još mnogo koncerata.

Flint je često govorio da su mu nastupi u našoj zemlji posebno dragi, a da publika u Srbiji na poseban način uživa na koncertima.

Bend je prodao više od 30 miliona albuma, osvojio veliki broj nagrada i smatra se pionirom big bit žanra.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво