Šeri Džons u Srbiji promoviše "Mač Medine"

Američka spisateljica Šeri Džons gost je Beograda. U našoj prestonici, prvom gradu u svetu u čijim knjižarama se pojavio njen debitantski roman "Dragulj Medine", autorka sada predstavlja nastavak, upravo objavljenu knjigu "Mač Medine".

Šeri Džons, autorka kontroverznih romana "Dragulj Medine" i "Mač Medine", doputovala je u Beograd na poziv izdavačke kuće "Beobuk".

Džonsova će u Srbiji boraviti do 17. septembra i za to vreme će imati niz aktivnosti tokom kojih će promovisti roman "Mač Medine", nastavak bestseler romana "Dragulj Medine" koji je prošle godine imao svetsku premijeru u Beogradu.

Glavni lik u romanima Džonsove je Ajša, sedma žena proroka Muhameda koji je prikazan kao romaneskni junak. Ajša je bila najmlađa i kako se tvrdi najvoljenija žena Muhamedova, koji je umro u njenom naručju.

Džonsonova će u sklopu promocije "Mača Medine" boraviti 15. septembra u Novom Sadu, gde će u knjižari "Mladinske knjige", u tržnom centru "Merkator", potpisivati svoje knjige.

U Beogradu, književnica će knjige potpisivati u knjižari "Akademija", u sredu, 16. septembra.

Džonsova je nedavno izjavila da veruje da je romanom "Mač Medine" zaokružila celinu i postigla zamišljeni cilj - gradnju mosta između muslimanskog i nemuslimanskog sveta.

Ona je tada rekla da se raduje dolasku u Srbiju gde je pobedila zaštita slobode govora, nakon pokušaja pojedinaca da njen roman-prvenac proteraju iz knjižara.

"Mač Medine" je do sada objavljen u SAD, Srbiji, Albaniji, Mađarskoj, Makedoniji, Italiji, Španiji, Danskoj, Nemačkoj i Portugaliji.

U junu će biti objavljen u Poljskoj, a u septembru u Švedskoj, najavila je Džonsova.

Izdavačka prava otkupljena su u Bugarskoj, Sloveniji, Rumuniji, Češkoj, Brazilu, Grčkoj, Rusiji i u Španiji na katalonskom jeziku.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво