Preminuo pisac Tom Klensi

Autor „Lova na Crveni oktobar“ i „Patriotskih igara“, američki pisac Tom Klensi, preminuo je juče u 66. godini, u gradu u kojem je i rođen, Baltimoru.

Američki pisac špijunskih romana Tom Klensi preminuo je juče u bolnici u Baltimoru, u 66. godini, javio je danas Njujork tajms.

Klensi je bio poznat milionima širom sveta po svom serijalu o Džeku Rajanu. Napisao je niz špijunskih romana i vojnih trilera, a najpoznatiji je po bestselerima „Lov na Crveni oktobar“, „Patriotske igre“ i „Op centar“.

Po njegovom čuvenom junaku, analitičaru američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Džeku Rajany snimljena su četiri filmska hita, a lik Rajana su tumačili Alek Boldvin, Harison Ford i Ben Aflek.

Ta četiri filma u svetu su zaradila 781,5 miliona dolara.

Prvi Klensijev roman „Lov na Crveni oktobar“ (1984) prodat je u više od pet miliona primeraka.

Novi film o Džeku Rajanu "Shadow One", u režiji Keneta Brane, treba da izađe u decembru.

Klensi je takođe bio poznat po video-igricama. On je 1990. osnovao kompaniju „Red storm entertejnment“, koja je pravila igrice na osnovu Klensijevih ideja.

Tu kompaniju je kasnije kupila firma „Ubisoft“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво