Читај ми!

Njen život, njena muzika

Porodica, prijatelji i brojni obožavaoci oprostili se u Njuarku od Vitni Hjuston. Sahrana odložena za sutra. Pogrebnoj ceremoniji prisustvovale mnoge slavne ličnosti, među kojima Stivi Vonder, Ališa Kiz, Opra Vinfri, Kevin Kostner, rođaka pop dive Dion Vorvik i bivši suprug Bobi Braun. Aretu Frenklin bolest sprečila da dođe.

Od američke pevačice Vitni Hjuston želeli su da se oproste mnogi, međutim, komemoraciji koja je održana u baptističkoj crkvi "New Hope" u Njuarku, u Nju Džerziju, prisustvovalo je oko 1.500 ljudi. 

Među onima koji su došli da se pozdrave sa prijateljicom i koleginicom su neka od najvećih imena muzičke scene – Čaka Kan, Brendi, Roberta Flak, Meri Džej Blajdž, Džordin Sparks i Dženifer Hadson. Reper Rej Džej, sa kojim se Vitni viđala poslednjih meseci, nije mogao da zadrži suze.

U crkvi u kojoj je diva pevala kao devojčica održana je samo verska služba, a pevačica će biti sahranjena u prisustvu najbližih u nedelju na groblju "Fairview" u Vestfildu, gde je 2003. godine sahranjen njen otac Džon Rasel Hjuston.

Pastor Džo Karter pozvao prisutne da se sete lepih trenutaka koje su proživeli sa Vitni Hjuston, a današnju ceremoniju nazvao muzičkom proslavom njenog života.

Glumac Kevin Kostner, sa kojim je Vitni igrala u filmu Telohranitelj, podelio je sa svetom detalje sa snimanja filma i nagasio da njena lepota nije bila samo spoljašnja.

Među govornicima, koje je najavljivala rođaka pevačice Dion Vorvik, bili su mentor pop dive Klajv Dejvis i gospel pevač i dugogodišnji porodični prijatelj Marvin Vinans.

„Zahvalan sam Bogu što mi je dozvolio da živim u isto vreme kao Vitni Hjuston. Ona je bila anđeo i zauvek ćemo je voleti", rekao je Stivi Vonder, a zatim izveo pesme u čast pokojne pevačice.

Govoreći o svojoj dragoj prijateljici Ališa Kiz je jedva savladala snažne emocije, a nakon otpevane pesme poželela joj je srećan put.

Policijski kordoni sprečavavali su brojne obožavaoce pokojne pevačice da priđu zgradi, a mediji su apelovali na građane da ostanu kod kuće i preko televizije ili interneta prate oproštaj od Vitni Hjuston.

Iako je predstavnica porodice pokojne pevačice potvrdila medijima da je na sahranu pozvan i Bobi Braun, pevač je otišao neposredno pre početka službe tvrdeći da mu nije dozvoljeno da uđe. Međutim, mediji otkrivaju da se nešto kasnije vratio i ušao na sporedni ulaz.

Bivšeg supruga pevačice mnogi krive za probleme Vitni Hjuston sa drogom i alkoholom zbog čega se spekulisalo da neće biti dobrodošao na sahranu.

Kuma Vitni Hjuston, legenda soul muzike Areta Frenklin zbog bolesti nije mogla da prisustvuje komemoraciji.

Američkoj novinskoj agenciji AP dozvoljeno je snimanje sahrane, pa je čitava ceremonija bila prenošena na njihovom sajtu.

Si-En-En (CNN) i E! prenosili su ceremoniju, dok je više TV stanica i kablovskih kanala najavilo specijalne celovečernje emisije o preminuloj pevačici anđeoskog glasa.

Bobi Kristina Braun jutros je prvi put snimljena u javnosti nakon što je zbog napada panike u nedelju primljena u bolnicu.

Ćerka slavne pevačice i Bobija Brauna je skrhana bolom zbog gubitka majke, ali je pribrana i oseća se bolje, tvrde članovi porodice.

Prema navodima nekih medija, 18-godišnjakinja će sada živeti sa bakom Sisi, a zbog problema sa zabranjenim supstancama koje ima već nekoliko godina, trebalo bi ubrzo da se prijavi u neku ustanovu otvorenog tipa.

Vitni Hjuston je umrla u subotu u hotelu na Beverli Hilsu u 49. godini. Započela je karijeru pevajući gospel u crkvenom horu. Ubrzo je postala jedan od najprodavanijih i najcenjenijih ženskih izvođača svih vremena.

Snimila je sedam studijskih albuma, poslednji 2009. godine, i prodala više od 170 miliona kopija širom sveta. Ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao pevačica sa najviše nagrada.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво