Читај ми!

Kraljica Maksima – raskošna i glamurozna čak i sa oklagijom

Holandski kraljevski par boravio je ovih dana u trodnevnoj zvaničnoj poseti Austriji. Kraljica Maksima iskoristila je priliku da pokaže svu raskoš svog modnog stila, ali i dokazala da i te kako ume da preko elegantne garderobe navuče kecelju, uzme oklagiju i – nešto zamesi!

Holandski kralj Vilem-Aleksander, sa suprugom Maksimom, bio je u poseti Beču i Gracu, na poziv austrijskog predsednika Aleksandera van der Belena.

Već prvog dana posete, Maksima je odabrala da se predstavi u svom prepoznatljivom glamuroznom stilu. Nosila je atraktivnu Ferari crvenu svilenu haljinu do kolena sa plaštom, svog omiljenog brenda, belgijske modne kuće Natan, ukombinujući je sa adekvatnim elegantnim šeširom širokog oboda u istoj boji, kreatorke Fabijen Delvinj, čije šešire najčešće nosi, i pismo tašnicom Sofi od Habzburga.

Crvena boja, inače dominantna na austrijskoj zastavi, bila je svojevrsni omaž domaćinima, kao i izbor tašne, čija je kreatorka unuka brata poslednjeg austrougarskog cara.

Za tradicionalni banket na kraju prvog dana, održanom u dvorcu Belvedere, Maksima je bila besprekorno otmena i šik, noseći dugu asimetričnu belu haljinu sa jednim obnaženim ramenom Stele Makartni, koju je do sada već nosila pre tri godine. Identičnu haljinu poseduje i princeza Šarlen od Monaka. Maksimin izbor nakita za ovu priliku bio je zaista reprezentativan. Iz bogatih holandskih kraljevskih škrinja izvukla je antiknu bisernu tijaru, koju je ukombinovala sa adekvatnim minđušama i raskošnim brošem od dijamanata i bisera s početka 19. veka.

Čipkana elegantna sivoplava haljina Natan brenda, sa prigodnom tokicom od istog materijala i drap cipelama Salvatore Feragamo, bila je njen izbor za drugi dan posete, tokom kojeg je jedna od destinacija bila i kulturni centar Brotfabrik, smešten u bivšoj fabrici za proizvodnju hleba, koja je sada centar namenjen socijalnoj integraciji.

Kraljica se nije libila da preko elegantne odevne kombinacije navuče kecelju, mužu uvali u ruke oklagiju, a preko svojih pospe brašno i zamesi testo za picu, pokazujući svoje pekarsko umeće.

Drugi dan posete završen je svečanim koncertom holandskog hora u Viner koncerthausu, a kraljica je za tu priliku odabrala dugu elegantnu haljinu sa pelerinom holandskog brenda Žantaminio, čije su boje opet bile usklađene sa zastavom domaćina. Dijamantska ogrlica i privezak dodatno su krasili ovu kombinaciju.

Poslednjeg dana posete holandski kraljevski par boravio je u Gracu, a Maksima je i ovoga puta zračila, odevena u lepršavu asimetričnu midi haljinu cvetnog dezena modne kuće Natan, sa bronzanim floralnim šeširićem i kaišem.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво