Читај ми!

Opremanje dnevne sobe: ugaona ili TDF garnitura

Izbor nameštaja za dnevnu sobu može da bude vrlo zahtevan u smislu da je potrebno izdvojiti dosta vremena da se skupe informacije o stilovima opremanja i komadima nameštaja koji bi se uklopili u prostor.

Bez obzira na budžet kojim se raspolaže, treba biti oprezan pri izboru najvećih komada poput ugaone garniture ili ormana. Osim što zauzimaju najveći prostor, pa samim tim i dominiraju prostorijom, oblično su i najskuplji, a i najteže se unose.

Praktična strana ugaonih garnitura

Da li znate razliku između ugaonih i TDF garnitura? Ugaone garniture se nešto češće viđaju. To su garniture koje su napravljene obično u obliku latiničnog slova "L" ili ređe u obliku ćiriličnog slova "P". Ove poslednje se koriste za vrlo velike prostorije gde ima dosta članova porodice, pa samim tim i više potrebe za sedećim mestima.

Ugaone garniture su vrlo praktične jer osim što imaju ulogu udobnog sedišta, mogu da služe i za spavanje. Obično služe kao pomoćni krevet, ali obzirom da većina njih ima mogućnost rasklapanja, mogu da se koriste i kao redovan krevet. Tople su i udobne, a naročito voljene jer predstavljaju važno odmorište tokom dana.

Za razliku od ugaonih (klasičnih) garnitura, TDF garniture su sa nogarama koje im daju posebnu dozu elegancije. Koriste se za ambijente gde je potrebno naglasiti eleganciju i udobnost u isto vreme. Zato ih često srećemo u salonima lepote, privatnim ordinacijama i hotelima. Za razliku od ugaonih garnitura nisu namenjene spavanju, već samo sedenju. One su praktične za čišćenje prostora jer su izdignute oko dvadeset centimetara od poda, što olakšava usisavanje ili zavlačenje mopa.

Ugaone garniture su pre izbor za veće prostore, gde pritom postoje i veće potrebe za sedenjem. TDF garniture su manje i kompaktnije, te se lakše uklapaju.

Lepota je stvar uklapanja

Lepa garnitura za dnevnu sobu ostaje u sećanju i dugo nakon što smo posetili neki dom. Često je udobna ili smelo odabrana garnitura sinonim za određeni dom jer mu daje jasan vizuelni identitet. Naročito ako je stilski dobro uklopljena sa ostatkom nameštaja, ali i ako svojim gabaritom odgovara prostoriji u kojoj se nalazi.

Ukoliko se radi o pretežno svedenom enterijeru i svetlim tonovima, sa dosta sivih površina, garnitura u boji cigle, cimeta ili pak plave boje može da bude dobitna kombinacija.

Da li planirate goste?

Ukoliko se radi o većoj porodici u koju često svraćaju gosti, daleko bolji izbor je ugaona garnitura jer vrlo lako može da se pretvori u pomoćni krevet za jednu, dve, pa i tri osobe. Može da posluži i za najavljene, ali vrlo lako i za neplanirane goste koji moraju da prespavaju.

Mesto za spavanje i uživanje

I ugaone i TDF garniture su najpoželjnija mesta za odmor, naročito za popodnevno izležavanje ispred televizora. Uz dodatke poput dekorativnih jastučića, garnitura verovatno postaje omiljeno mesto u stanu. Da bi užitak bio potpun, uz garnituru planirajte i stočić na koji mogu da se smeste piće i grickalice ili pak knjige za čitanje. Uz dobru garnituru se odlično uklapa elegantna visoka podna lampa koja pruža diskretno svetlo za čitanje.

"Dallas" nameštaj je visokog kvaliteta sa pristupačnim cenama. Ugaone garniture su jedan od najtraženijih komada nameštaja uopšte na našem tržištu. Ukoliko želite da se sami uverite u njihovu lepotu i udobnost posetite jedan od "Dallas" prodajnih salona i iskoristite akcijski period.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво