Читај ми!

Kim Džong Un ne voli što je postao trendseter, zabranjuje kožne kapute

Severna Koreja je zabranila kožne kapute kojima se kopira stil lidera Kim Džong Una, prenosi Radio slobodna Azija.

Kim je popularizovao kožni kaput 2019. godine, a u početku su slične modne komade nosili samo bogati građani koji su imali para da ih kupe.

Ubrzo je počela da se uvozi veštačka koža pa je kaput postao pristupačniji i onima sa plićim džepom.

„Kada su ovi kožni kaputi postali popularni, policija je krenula protiv kompanija koje su pravile kopije koje veoma liče na onaj lidera Severne Koreje“, navodi anonimni izvor, a prenosi portal Hil.

Na vojnoj paradi u januaru skoro svi najviši zvaničnici nosili su kožne kapute i jakne, što je dodatno popularizovalo kožu kao materijal. 

Policija je posle toga počela da konfiskuje kožne kapute i jakne na pijacama, ali i od ljudi koji su ih nosili. Prema pisanju medija, građani su se bunili jer nije bilo pravedno da im se oduzima nešto što su platili.

„Policija je rekla da je nošenje odeće koja je dizajnirana da liči na onu koju nosi lider trend koji izaziva njegov autoritet. Naložili su javnosti da ne nosi kožne kapute, jer je u nadležnosti partije da odluči ko može da ih nosi“, prenosi Hil reči anonimnog izvora.

Kožni kaput je nosila i Kim Jo Džong, sestra Kim Džong Una, za koju se spekuliše da je njegova naslednica, pa je kožni kaput postao i simbol moćnih žena.  

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво