Читај ми!

Pouzdano rešenje – PVC stolarija

Sve veća popularnost PVC stolarije potiče od činjenice da ona predstavlja kvalitetno i povoljno rešenje. Tehnika izrade i materijali koji se koriste unapređuju se iz godine u godinu. Stoga ne čudi da je u novogradnji PVC stolarija postala svojevrstan standard.

U građevinarstvu se poslednjih godina PVC stolarija sve više nameće zbog svoje cene i pouzdanosti. Međutim, nisu to jedine dobre karakteristike koje je odlikuju. PVC prozori i PVC vrata vizuelno izgledaju dobro. Nova PVC stolarija osvežava izgled kako spoljašnjosti tako i unutrašnjosti objekta.

Sigurno ste primetili da zgrade i kuće, koje imaju nove PVC prozore, deluju spolja urednije i skladnije. Ako se pored zamene starih i dotrajalih prozora uradi i renoviranje fasade, objekti dobijaju potpuno novi izgled.

PVC stolarija se izrađuje u više boja. Zabluda je da ona mora biti isključivo bele boje. Istina je da je bela najtraženija kada su prozori i vrata u pitanju. Ali ukoliko više volite prirodne nijanse i boju drveta, vrata i prozori od PVC-a mogu svojim izgledom potpuno imitirati drvo. Proizvođači u ponudi imaju modele koji imaju verno oslikane godove, tako da bi svako na prvi pogled pomislio da je u pitanju pravo drvo.

Odricanje od drvene stolarije i prelazak na PVC nosi sa sobom uštedu i druge prednosti. Kada je reč o cenama i novcu, opšte je poznato da je PVC stolarija jeftinija. Povrh toga, niska cena ne ide na uštrb kvaliteta. Štaviše, kvalitet se ogleda u izdržljivosti i dugotrajnosti.

Priča o uštedi uz nove PVC prozore i vrata ima više činilaca. Prvi se odnosi na to da je sama cena ovih proizvoda niža u odnosu na drugu stolariju. Drugi se odnosi na termo i zvučnu izolaciju i smanjenje troškova koji su vezani za račune za grejanje.

Pitanje koje se često postavlja odnosi se i na životni vek PVC stolarije. Kvalitetna PVC stolarija ima rok trajanja koji se proteže i na više desetina godina. Renomirani proizvođači imaju običaj da daju višedecenijsku garanciju.

Postoji više podela PVC-a kao materijala, a jedna od njih je na plastificirani i neplastificirani. Plastificirani PVC ima u sebi primese koje ga čine znatno elastičnijim, tako da se on koristi za neke druge namene, a ne za proizvodnju stolarije. Dakle, PVC stolarija se pravi od neplastificiranog PVC-a, koji često nosi oznaku uPVC. 

Karakteristike ovog materijala su čvrstoća i izdržljivost. U fabričkim postrojenjima se na kompjuterski navođenim mašinama profili sa lakoćom seku i ukrajaju u skladu sa dizajnom. Samim tim, znatno je olakšana izrada po meri. Proizvođači imaju u ponudi više standardnih dimenzija prozora i vrata, ali se po potrebi rade i narudžbine sa specifičnim zahtevima u vezi sa dimenzijama.

Kod odabira gde kupiti, kupce osim cene najviše interesuje kako da razaznaju šta je pravi izbor. Kvalitetnu i povoljnu PVC stolariju možete pronaći na mirandre.com gde su predstavljene firme koje se bave ugradnjom. Na jednom mestu pronaći ćete detaljne prezentacije sa fotografijama, ažurne kontakt podatke, adrese predstavljene na mapi, kao i kompletnu ponudu proizvoda sa cenama. PVC stolariju treba kupovati samo od proverenih prodavaca i proizvođača, a potvrda kvaliteta su zadovoljni kupci. Na ovom sajtu možete uporediti cene i pročitati komentare drugih kupaca.

PVC stolarija se ugrađuje u većinu novoizgrađenih stambenih zgrada. Prozori i vrata od terase pružaju odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju. Štednja energije za grejanje i hlađenje prostora je evidentna. Kada se pravi računica, dobija se da nakon nekoliko godina korišćenja PVC prozori isplaćuju sami sebe, jer se zahvaljujući njima računi za utrošene energente smanjuju. Ujedno, to je podsticaj mnogima da svoje stare prozore i vrata od terasa zamene novim od PVC-a. Bolja toplotna izolacija povećava komfor stanovanja. Isto je i sa zvučnom izolacijom. Stoga je ova vrsta stolarije naročito tražena u užim gradskim sredinama gde je buka veća.

Novčana ušteda postiže se i u nekim manje očiglednim aspektima. To su troškovi održavanja. Naime, PVC stolariju ne moramo da farbamo, niti da je povremeno premazujemo zaštitnim sredstvima. Ona ne može da istruli kao drvo. Otporna je na vlagu i postojana u svim vremenskim prilikama. S druge strane, drvena stolarija se periodično farba i premazuje zaštitnim lakom, a za sve to potrebno je i vreme i novac. Svako ko nije vičan ovim poslovima treba da angažuje majstore.

Kod PVC prozora sve je mnogo jednostavnije. Njihove glatke površine lako se brišu i peru. To je jedino o čemu treba da razmišljate. Prozori se prave sa dvostrukim vakuum staklima, što olakšava njihovo pranje, ali i omogućava bolju izolaciju. Za pranje običnih prozora potrebno je dvostruko više vremena i truda jer se svako okno razdvaja i pere i iznutra i spolja. PVC stolarija daleko je praktičnija i zahvalnija za održavanje.

Konkurencija među kompanijama koje se bave proizvodnjom, prodajom i ugradnjom PVC stolarije na našem tržištu je velika. Zahvaljujući tome teži se najvišim standardima kvaliteta po što povoljnijoj ceni. Savet kupcima je da pažljivo biraju. PVC stolarija je dobro ulaganje i sa sobom nosi uštedu novca na duge staze.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво