Читај ми!

Ne biste verovali, ali ova kuća je napravljena od kontejnera i izgleda neverovatno

Za svaku osobu definicija kuće iz snova je drugačija. Neki više vole nešto tradicionalnije od drveta ili cigle, a drugi pak traže nove i inovativne načine da naprave svoj savršen dom. Takva je i kuća na Novom Zelandu napravljena od transportnih kontejnera, koje je vlasnik uspeo da od ružnih metalnih kutija pretvori udoban dom.

Jedan čovek podelio je na društvenim mrežama zapanjujuć projekat koji je ostvario. U zelenom predelu regiona Vajkato na Novom Zelandu, napravio je jedinstvenu kuću od kontejnera.

„Podignuta na uzvišici, glavna kuća od 6.221 kvadrata sačinjena je od 12 transportnih kontejnera koji su na atraktivan način transformisani“, piše u opisu na sajtu Trade Me.

Glavna kuća (čitava rezidencija ima i malu kolibu i garažu) napravljena je od 12 kontejnera, a svaki košta između 3.000 i 10.000 dolara. Ali nije vrednost kontejnera toliko važna, koliko to kako ih pretvoriti iz dosadnih i ružnih metalnih kutija u predivan dom za život.

Osmišljena sa industrijskom temom na umu, kućom preovladavaju velike prostorije za život. Visoki atrijum stepeništima povezuje prostorije, a prirodno svetlo zahvaljujući velikom broju prozora preovladava širom kuće.

Kuća ima šest spavaćih soba, tri kupatila i podove od uglačanog betona kako bi se upotpunila tema industrijskog dizajna.

Ima i bazen kojem se pristupa sa severne terase kroz ogromna automatska staklena vrata.

Zanimljiva dizajnerska rešenja obezbedila su osećaj nesmetanog otvorenog prostora, koji iako grandiozan nije hladan. Dobro osvetljenje, odlično uklopljene boje i materijal omogućili su da ova ogromna kvadratura odaje utisak toplog doma.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво