Читај ми!

Počela prva hibridna Nedelja mode u Milanu, maske nezaobilazne

Milano je oduvek bio sinonim za modu i njegova Nedelja mode oduvek je bila jedna od najposećenijih. Koronavirus nije uspeo da zaustavi modni svet tako da je počela sedmica Milanska nedelja mode koja na drugačiji način donosi trendove za proleće-leto 2021. godine. "Milano Moda Donna" je mešavina realnog i virtualnog, puna glamuroznih dešavanja u realnom svetu i onih koje će biti moguće pratiti putem striminga.

Nedelja mode u Milanu imaće 64 revije, od kojih će 23 biti praćene uživo, a 41 digitalna – održavaće se iza zatvorenih vrata ali biće vidljive na internetu, 39 revija posvećenih ženskoj modi, četiri muškoj, 61 prezentacija i ukupno 159 događaja u kalendaru.

Ono što ovu Nedelju mode u Milanu čini posebnom jeste činjenica da su se Dolče i Gabana zvanično vratili (nije ih godinama bilo) i da Valentino predstavlja svoju kolekciju prvi put u Milanu umesto u Parizu odajući na ovaj način počast glavnom italijanskom gradu mode.

Takođe se sa nestrpljenjem iščekuje revija Đorđa Armanija koja će se u subotu, u 21.15 pratiti na italijanskom kanalu La7 u direktnom prenosu.

Nakon što je Armani za vreme najteže borbe Italije sa epidemijom izjavio da je protiv neljudskog i frenetičnog ritma mode kojoj je potrebno dati ljudsku dimenziju, odlučio je da njegova revija ovog puta bude iza zatvorenih vrata, ali u direktnom TV prenosu.

„Prada“ će u četvrtak predstaviti svoju kolekciju digitalnim putem što je i prvi put da zajedno izlažu Mijuća Prada i Raf Simons.

I Donatela Versaće je odlučila da njena revija bude onlajn dok će ove godine biti i mnogih modnih filmova poput ostvarenja Anđele Misoni koja će ispričati svoje viđenje mode, a kolekciju će moći da vide samo novinari i ljudi koji će direktno dolaziti u šourum radi kupovine.

Nakon toga na red dolazi Luiza Bekarija i njena priča Know Thyself.

„Fendi“ će ove godine učestvovati na Milanskoj nedelji mode umesto, kao svake godine, u Rimu.

Jedno od najvećih imena italijanske mode odsutno je ove godine sa čuvene modne sedmice. U pitanju je kuća „Guči“ čiji je kreativni direktor Alesandro Mikele još u julu na Instagramu objavio dugo pismo u kojem je objasnio da će ovaj modni brend od sada predstavljati svoje kolekcije samo dva puta godišnje.

Među kolekcijama koje će biti moguće videti uživo su noviteti koji nose etikete „Alesandro del Akva“, „Alberta Fereti“, „Maks Mara“, „Lorenzo Serafini“, „Luiza Spanjoli“, „Salvatore Feragamo“, „Etro“.

Nedelja mode u Milanu ove godine proslavlja i 55 godina rada Laure Bjađoti. Velika pažnja posvećena je proizvodima Made in Italy, a stanovnici Milana će moći da prate revije na velikim ekranima postavljenim u čitavom gradu.

Milanska nedelja mode završiće se 28.septembra 2020. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво