Читај ми!

Bil Guld iz Faith No More - „rokonačelnik" 55. Gitarijade

Zaječar, tačnije Feliks Romulijana, ovog leta je omiljena destinacija svetskih zvezda – nakon Džona Malkoviča, Rimsku carsku palatu posetiće i Bil Guld, basista i šef legendarnog benda “Faith No More“.

„Čast mi je, i polaskan sam ponudom da budem rok gradonačelnik najstarijeg muzičkog festivala na Balkanu", ističe Guld. „Puno sam slušao o Gitarijadi i znam njen istorijat, ali nisam imao priliku da joj prisustvujem. Ovog puta ostajem u Zaječaru i verujem da ću uživati u koncertima, a čuo sam i da je hrana tamo odlična", rekao je muzičar.

Bil već tri godine uči srpski jezik i čest je posetilac naše zemlje, jer se ovde proizvodi njegova rakija Yebiga koju je uspešno plasirao na američko tržište.

Rakija i slatko postali su sastavni deo njegovog jutarnjeg rituala, a kada je u Srbiji, jede isključivo srpske specijalitete i druži se sa običnim ljudima.

Na otvaranju 55. Gitarijade na Feliks Romulijani u sredu 24.avgusta, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić predaće Guldu ključeve grada, što simbolilčno znači da će Bil odlučivati o svim muzičkim pitanjima vezanim za festival.

Posle ceremonije otvaranja, u Romulijani nastupa grupa OPS, predvođena Slobodanom Bodom Ninkovićem, koja je pobedila na Gitarijadi davne 1979. godine.

Gitarijada se održava od 25 do 28.avgusta na Kraljevici i ulaz na festival je besplatan. Za fanove je organizovan rok-kamp, a očekuje se veliki broj posetilaca iz zemlje i regiona.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво