Читај ми!

Marko Luis predstavio pesmu „Dude”, inspirisanu filmom „Nečista krv”

Film „Nečista krv: Greh predaka“ posle velikog uspeha pred domaćom i regionalnom publikom, od 17. januara nastavlja svoj život na popularnoj striming platformi „Netfliks“. Istovremeno je premijerno predstavljen spot Marka Luisa za pesmu „Dude“ koja je inspirisana ovim filmom.

Film Nečista krv: Greh predaka, po scenariju Voje Nanovića, baziranom na delima Bore Stankovića, prvi je film na srpskom jeziku koji je otkupila striming platforma „Netfliks“. Uporedo sa velikim uspehom filma, radi se i realizacija albuma sa pesmama iz filma i pesmama inspirisanim muzikom iz filma i serije.

Premijerno 17. januara 2022. godine izašla je i prva pesma iz filma, pod nazivom Dude, koju je otpevao Marko Luis.

„Velika je to stvar za mene i cela ta priča oko filma koji je deo novog formata Netfliksa. To je film koji ima našu kulturu, našu tradiciju, gde sam ja mogao da umešam moje prste muzički, jer volim tradicionalnu notu u kombinaciji sa modernim“, naglašava Marko Luis, gostujući u Jutarnjem programu.

Pesma koja se pojavljuje u filmu, Dude mori dude, ima tradicionalni tekst, a muziku je komponovao Aleksandar Ranđelović. Ova pesma su pojavljuje više puta u filmu i ona je kao lajt motiv filma.

„U saradnji sa Aleksandrom Ranđelovićem smo odlučili da napravimo pesmu koja je u mom fazonu, koja ima i te tradicionalne elemente, a ipak ima i notu modernog zvuka, čak i neke trep elemente. To je bilo prelepo i kada sam krenuo da radim, samo je prštalo od energije“, priznaje gost Jutarnjeg programa.

Muziku i aranžman inspirisani tradicionalnom pesmom Dude mori, dude potpisuju zajedno Aleksandar Ranđelović i Marko Luis, a tekst refrena je napisala Maja Radivojević. Pesmu prati video-spot koji je režirao mladi reditelj Rennè Miškolci u kome je izvođenje pesme u rustičnom enterijeru, prožeto kadrovima iz filma Nečista Krv: Greh predaka.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво