Читај ми!

Na ovogodišnjem Džez festivalu u Valjevu, proverena imena džeza

Trodnevni program 37. Džez festivala u Valjevu obeležili su nastupi uvaženih muzičara i domaće i regionalne džez scene.

Akcenat ovogodišnjeg festivala bio je na proverenim imenima domaćeg džeza. Njegovi predstavnici bili su Vladimir Maričić sa svojim kvartetom, džez bend Lene Kovačević i niški sastav "Eyot", uveliko poznat i van granica naše zemlje.

Publici su sa ponosom predstavljeni i gosti iz regiona. Valjevci su imali posebnu priliku da čuju jednog od najboljih svetskih lautista i gitarista Edina Karamazova i muzičku zvezdu Kaliopi, u izvođenju njihovog zajedničkog diskografskog projekta Oblivion.

„Džez festival sa tradicijom, divna publika koja sluša, koja razume, znači ljudi koji imaju svoju glavu, svoje uši i svoje srce, to je jako lepo. Jako smo ponosni i sretni da smo pozvani, da smo imali priliku predstaviti naš program koji nismo dugo izvodili“, navodi Edin Karamazov.

Muzičar čiji je album ove godine uvršten u pet najboljih svetskih izdanja, Vasil Hadžimanov, zatvorio je festival. Sa svojim bendom predstavio je nekoliko novih numera, koje će se naći na njihovom osmom albumu, a prijatno iznenađenje za publiku bio je i mladi bubnjar Đurađ Đuričić u Vasil Hadžimanov bendu.

„Čast mi je bila da nastupam posle Edina Karamazova i Kaliopi koji su bili sjajni. Mi smo eto, silom prilika, doveli jednog mladog bubnjara koji je menjao našeg Viktora koji inače svira s nama u bendu. Đurađ Đuričić koji je sa 18 godina odsvirao svoj prvi profesionalni koncert. Mislim da niko u publici to ne može da veruje jer je bilo zaista spektakulrano. Divna publika, divni uslovi, divno ozvučenje, Valjevo je divno“, naglašava Vasil Hadžimanov.

Jedna od težnji organizatora valjevskog džez festivala jeste i promovisanje produkcije lokalnih muzičara. Stoga je početak programa tradicionalno protekao revijom nastupa valjevskih džez bendova.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво