Читај ми!

Muzički kraj nedelje na RTS-u, „Virtuozi“ u petak i Dečja Pesma Evrovizije u nedelju

Još nekoliko dana je ostalo do početka muzičkog šoua „Virtuozi“, u kojem će se takmičiti mladi talenti klasične muzike. Na RTS-u takođe možete i pratiti u nedelju finale Dečje pesme Evrovizije, na kojem Srbiju predstavlja nadareni Petar Aničić.

Silvana Grujić, odgovorna urednica Muzičke redakcije RTS-a, objašnjava da su Virtuozi takmičenje za mlade muzičare uzrasta do 18 godina, kada su instrumentalisti u pitanju, i 20 godina za pevače. Organizuje ga istoimena mađarska produkcija i već šest godina se sa velikom popularnošću održava u Mađarskoj.

„Ove godine je i Srbija pozvana da nastupi kao gost, jer u njemu učestvuju i zemlje Višegradske grupe – Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska. Kroz otvorene audicije u Beogradu izabrali smo četiri mlada talenta koji su otišli u Budimpeštu“, dodaje Silvana Grujić.

Šou je snimljen u septembru, a prva epizoda emituje se 27. novembra na Drugom kanalu RTS-a od 21.45 časova. Reprizni termin je nedeljom u 20 časova.

„Deca su fantastična i svako ko je učestvovao u audicijama je mogao da ode u Budimpeštu. Videćemo ovde četvoro izabranih i kako su predstavljali boje Srbije. Svi su bili oduševljeni njima i to će se videti i kroz ovaj program“, istakla je urednica Muzičke redakcije RTS-a.

Bliži se i finale takmičenja za Dečju Pesmu Evrovizije, a Petar Aničić, koji će predstavljati Srbiju, kaže da je veoma uzbuđen i jedva čeka spektakl u nedelju.

Zbog mera protiv širenja koronavirusa, takmičari su već snimili svoje nastupe za koje će ljudi moći da glasaju.

Finale će početi u nedelju u 17 časova i biće direktno prenošeno na Drugom programu. U studiju RTS-a biće napravljena „zelena soba“ u kojoj će Petar sa svojim prijateljima pratiti takmičenje, a prošlogodišnja predstavnica Darija Vračević će govoriti poene.

Glasanje se odvija po sistemu pola-pola, odnosno 50 odsto poena su glasovi žirija, a drugih 50 odsto glasovi publike.

„Glasanje počinje u petak u 20 časova na sajtu www.junioreurovision.tv i završava se u nedelju kada počinje šou. Kada se sve pesme izvedu, biće nastavljeno glasanje do konačnog proglašenja pobednika“, navodi Silvana Grujić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво