Читај ми!

Barselona Džipsi Balkan orkestar stigao u Srbiju sa „Novom erom“

Nakon dva rasprodata koncerta u Sofiji, „Barselona Džipsi Balkan orkestar“ stigao je u Srbiju i večeras će održati koncert u Kragujevcu gde će promovisati novi album „Nova era“. Za koncerte u Beogradu, 3. i 4. novembra, i u Novom Sadu, 6. novembra, traži se karta više.

Sedam članova čini Barselona Džipsi Balkan orkestar: Margerita Abita (vokal, Sicilija), Dani Karbonelj (klarinet, Katalonija), Oleksandr Sora (violina, Ukrajina) ili Pere Nolask (vilina, Katalonija), Matija Skiroza (harmonika, Italija), Žulijen Šanal (gitara, Francuska), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija) i Stelios Togijas (perkusije, Grčka). 

„Pauza u kojoj se svet našao zatekla nas je u punom poletu. Nakon promene glavnog vokala, mnogo smo radili na novim pesmama, čija je prezentacija počela na rasprodatoj italijanskoj turneji koja je bila prekinuta pred sam kraj iz svima poznatog razloga. Shvatili smo da jedino što možemo da uradimo u tom momentu je da se zatvorimo u sebe i spremimo novi album, poklanjajući mu vreme koje nikada da sada nismo imali“, rekao je kontrabasista Ivan Kovačević objašnjavajući kako je nastao album Nova era.

Šesto studijsko izdanje je slika onoga kako se muzičari ovog multinacionalnog sastava osećaju u ovoj fazi karijere.

Nova era je predstavljanje poslednjeg člana naše familije i iskustva sakupljena svih ovih godina. Pored anđeoskog glasa, mladalačke energije i vedrog duha Margerite, instrumentalna energija je ostala kao žila kucavica ritma Balkana, Istočne Evrope, Bliskog istoka i Mediterana“, objašnjava Kovačević. 

Ivan sa radošću priča i o koncertima koji im predstoje: „Dodatni cilj ove turneje je da pokažemo svetu da smo tu, da se nećemo predati i da nema tog straha koji će savladati osnovne ljudske potrebe slobodnog čoveka“. 

Nakon rasprodatih i zbog pandemije odloženih martovskih koncerata u Italiji usledila je pauza u koncertnim aktivnostima orkestra.

Turneja je nastavljena, najpre nastupima u Bugarskoj, a odmah zatim u Kragujevcu, gde večeras imaju koncert.

Barselona Džipsi Balkan orkestar u Somboru nastupa 1. novembra, u Beogradu 3. i 4. novembra i u Novom Sadu 6. novembra. 

Ulaznice za beogradske koncerte mogu se kupiti na blagajni Doma omladine Beograda, kao i preko sajta Tikets. Za novosadski koncert karte su dostupne na prodajnim mestima „Gigstiksa“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво