Читај ми!

Bajagi uručena nagrada „Darko Kraljić“ za životno delo

Na svečanosti u Udruženju kompozitora Srbije, Momčilu Bajagiću Bajagi uručena je prestižna nagrada „Darko Kraljić“ za životno delo. Prema rečima žirija, veliki broj hitova smešta Bajagu u sam vrh rok scene Srbije i nekadašnje Jugoslavije, a njegovi koncerti okupljaju brojnu publiku svih generacija.

Bogata diskografija, antologijski hitovi i legendarni koncerti mera su Bajagine karijere, kroz koju su ga vodile doslednost, autentičnost i iskrenost. 

Žiri u obrazloženju ističe da je u pitanju neko iza koga stoji „bogata diskografija i veliki broj hitova koji ga smeštaju u vrh rok scene u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji“.

„Stvarno mi je drago što se ova nagrada zove 'Darko Kraljić'. Darko Kraljić je bio prvi veliki kompozitor popularne muzike kod nas i stvarno je napravio puno hitova i velika je čast što nagrada dolazi od kolega kompozitora. To je ono što kažemo kad dobijete esnafsku nagradu to je najveća čast, svakako i možda mi je ova nagrada draža od ostalih jer ipak dolazi od kolega“, objašnjava Bajaga.

Rad kao odbrana od stvarnosti koja skoro ne dozvoljava bavljenje muzikom 

Bajaga sa „Instruktorima“ odnedavno ponovo privlači ogromnu pažnju. Za PGP RTS i „Kroaciju rekords“, dve najveće diskografske kuće u regionu, objavio je 13. studijski album Ovaj svet se menja.

U Pozorištu na Terazijama postavljen je hit mjuzikl S one strane jastuka. Momčilo Bjagić napisao je i knjigu za decu. 

„Možda je to bila i neka odbrana od svega što nam se dešava i ja sam se trudio da radom pokušam da pobedim ovu situaciju koja je stvarno maltene nemoguća za bavljenje muzikom, a eto uspeli smo da pokažemo da može i u ovakvo neko vreme“, rekao je nagrađeni kantautor.

Kritičari i publika se slažu da brojne Bajagine pesme već jesu evergrin, da je njihov umetnički domet nesporan, a čak tri se nalaze u zvaničnoj Antologiji domaće pop i rok muzike

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво