Читај ми!

Danica Krstić i grupa „Divanhana“ predstavljaju spot za „Oj, curice“

Mlada zvezda etno-muzike, pevačica Danica Krstić predstavila je novi video-spot i obradu tradicionalne pesme „Oj, curice“, koji je nastao u saradnji sa bendom Divanhana iz Sarajeva.

Bosanskohercegovački bend Divanhana tokom pandemije je, u kontinuitetu, svim svojim poštovaocima poklanjao izvođenja nekih od najlepših sevdalinki sa naših prostora.

Ovog puta odlučili su se da objave pesmu sa, kako kažu, svojom cenjenom kolegicom Danicom Krstić, sa kojom su i ranije imali vrlo uspešnu i plodonosnu saradnju.

„Pre nekoliko godina upoznala sam predivne ljude iz Divanhane i nekako smo 'kliknuli' na prvu. Nas je spojio radio, verovali ili ne! Gostovala sam na Radio Beogradu, kada se Divanhana uključila u program. Sedela sam u studiju, sa autorkom emisije i tokom razgovora smo spontano dogovorili moje gostovanje na njihovom koncertu u Beogradu. Od tog trenutka, pa do danas, naše prijateljstvo traje“, istakla je Danica Krstić.

Takođe dodaje, da su od samog početka smišljali kako da zajedno urade nešto što će biti kvalitetno i što će naša publika voleti. Kao proizvod ovog druženja dogodila se pesma Voće rodilo.

„Prilikom tog snimanja, u njihovom studiju smo neplanirano snimili i obradu sevdalinke koju svi volimo Oj, curice. Odlučili smo da je sada pravi trenutak da objavimo ovaj video-klip i pesmu“, otkrila je Danica Krstić.

Pesma Oj curice na najlepši način oslikava povezanost umetnika sa naših prostora u želji da se očuva zajedničko nasleđe i kultura.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво