Читај ми!

Grupa „Dram“ dobitnici nagrade „Milan Mladenović“

Beogradska grupa „Dram“ ovogodišnji su pobednici, u konkurenciji od 243 prijavljene pesme/autora i među 14 finalista ovogodišnjeg konkursa za nagradu Zadužbine „Milan Mladenović“. Pesma „Daj mi sve“, grupe „Dram“ osvojila je najviše glasova stručnog žirija ovog konkursa, a objavljena je na debi albumu „Nećemo promeniti svet“, koji je u decembru prošle godine objavio PGP RTS.

Na 62. godišnjicu rođenja kultnog muzičara Milana Mladenovića, po kome ovo priznanje nosi ime, dobitnike su proglasili prošlogodišnji pobednici, članovi benda „Artan Lili“, a nagradu im je uručila Maja Maričić u ime Zadužbine.

„Ponosni smo što smo osvojili ovu nagradu. Evo, nekih petnaestak sati nakon dodele, tek sam malo više svestan da smo baš mi dobili nagradu 'Milan Mladenović'. Trebaće nam sigurno još vremena da svi četvorica sredimo naša osećanja i sve utiske povodom ovog zaista važnog priznanja“, rekao je Stefan Aćimović, član grupe „Dram“.

Prema njegovim rečima, grupa je znala u kakvoj je konkurenciji, da je ove godine bilo i starijih bendova koji duže postoje i vrlo dobrih autora i muzičara, koje oni cene i slušaju.

„Iskreno, nismo se nadali previše. Kad smo sinoć čuli da izgovaraju naše ime na bini, nismo se snašli u prvi mah. Vidi se to i na prvim fotografijama. Prizanje su nam predali prvi dobitnici, bend 'Artan Lili' i to je takođe bilo fenomenalno“, sa uzbuđenjem priča Aćimović dodajući da se raduju dok sabiraju utiske.

„Novinari nas zovu iz mnogih medija i to ne samo domaći već i oni iz regiona, trudimo se da izađemo svima u susret. Zahvaljujemo svima koji su glasali za 'Dram' i pesmu Daj mi sve, svim članovima ovogodišnjeg žirija konkursa, medijima, kolegama muzičarima i naravno Zadužbini 'Milan Mladenović'“, naglasio je Aćimović. 

Ovogodišnji finalisti konkursa Zadužbine Milan Mladenović su bili: bend „Mrave brojim“, „Nekud“, „Sale i Sedlari“, „Narali“, „Dram“, „Rebel star“, „Klinika Denisa Kataneca“, „Sara Renar“, „Plejgraund hasl“, „Ćao Portorož“, Despot Tomić, „Dukat“, „Medžik buš“ i „Buč Kesidi“.

U sastavu ovogodišnjeg stručnog žirija bili su: Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi (grupa „Elemental“).

Žiri nije znao imena bendova, niti imena ostalih članova žirija. „I to je žiriju sjajno jer –vodili smo se samo muzikom“, rečeno je u ponedeljak uveče na svečanosti u Bitef art kafeu na Kalemegdanu. 

Nagrada se sastoji i iz novčanog dela od 2.000 evra, a njen cilj je „da podrži muzičare u odnosu prema umetnosti, kakav je negovao Milan Mladenović, a koji podrazumeva stavljanje integriteta umetničkog dela iznad svakog oportunizma“. 

„Nagrada Zadužbine 'Milan Mladenović' za muzičko delo od izuzetnog značaja nalazi svoj smisao u pravovremenom prepoznavanju talenta i ohrabrivanja vrednih autora i izvođača u njihovim naporima da istinskoj kreaciji pridaju važnost kakvu ona zaslužuje“, navedeno je u obrazloženju ovog priznanja.

Zadužbina „Milan Mladenović“ objavila je i kompilaciju sa pesmama svih 14 finalista.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво