Читај ми!

Nišvil završen po drugi put - uživo, u toku pripreme za narednu godinu

Završen je 26. festival džez muzike - Nišvil. Mesec dana pošto je održan onlajn, ipak je odlučeno da se jedan od najznačajnijih muzičkih festivala na ovim prostorima održi i uživo, uz manji broj nastupa i ograničen broj posetilaca.

To što je izostala uobičajena gužva i što je za publiku bilo svega dvadeset sedećih mesta sa stolicama raspoređenim na rastojanju od dva metra, posetiocima nije ni najmanje smetalo. 

Dvadeset pet koncerata, na dve scenu na centralnom gradskom trgu i jednoj u tvrđavi - uživanje kažu posetioci i veće od očekivanog.

Zadovoljni su i izvođači. Mnogi od njih nastupali su na ovom festivalu i ranije ali ovogodišnji je, kažu poseban.

Jer, iako najpre onlajn Nišvil je ipak, kao nikad do sada, održan dva puta.

„Bilo je odlično, zadovoljni smo, mislim da je bolji kvalitet nego kvantitet", kaže Pero Šejo iz benda „Mokri džez".

„Jeste malo neobično ali poštujemo sve mere i držimo se propisane distance , barem dole gde je bina, tako da je bitno da se dešava nešto konačno", kaže saksofonista Filip Stipsić.

Uobičajeno, Nišvil poseti od 150 do 200 hiljada posetilaca.

Ove godine ukupno oko pet hiljada, otprilike kao davne 1995. godine, kada je Nišvil tek počinjao da okuplja svoju publiku.

„Najvažnije je ne prosuti trud koji ste uložili i obradovati sve one mlade muzičare koji su se godinu dana radovali nastupu na Nišvilu.. Praktično smo osvežili mentalno zdravlje sugrađana", dodao je direktor Nišvila Ivan Blagojević.

Neki od ugovorenih koncerata prebacuju se za naredni Nišvil godinu pa se već zna da će sledeće godine nstupiti Goran Bregović i Masimo Savić ali i velika svetska imena kao što su Džulijen Marli, sin Boba Marlija i Deril Džouns, basista čuvenih „Rolingstonsa".

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво