Egzit u akciji za zeleno-plavu planetu

Nakon što je čak 35 hiljada ljudi širom sveta proslavilo Egzitov rođendan gledajući onlajn panel „Aktivizam – narednih 20 godina“, kojim je pokrenuta nova platforma „R:evoluciju svesti“, u petak 31. jula 2020. godine u podne, Egzit otvara novu temu.

Panel diskusijom „Poslednji poziv za planetu Zemlju?" strimovanom na Fejsbuk stranici festivala Egzit, ponovo će na globalnom nivou biti skrenuta pažnja na važnost zaštite životne sredine, koja nemarom čovečanstva preti da bude potpuno uništena. 

Učesnici panela biće: Ana Šoimejkers, izvršna direktorka međunarodne organizacije za zaštitu životne sredine i zaštitu životinja, „Grinpis" iz Holandije, Hans Bryninč, izvršni direktor, Evropske agencije za životnu sredinu, Sofija Kjani, nacionalni strateg i klimatska aktivistkinja u globalnom pokretu, „Fridous for fjučr" Grete Tunberg, osnivač i izvršni direktor neprofitne globalne organizacije „Klajmat kardinals", istaknuti član međunarodnih ekoloških pokreta „Dis iz ziro aur" i „Ekstinšn Ribelon".

Pandemija koronavirusa je podcrtala ono što bi trebalo da bude imperativ, a to je svest da je priroda jedino bezbedno mesto koje će prigrliti čoveka i sačuvati ga od različitih pošasti, čija pojava kulminira u savremenom društvu, navodi se u saopštenju festivala Egzit, čije je naredno izdanje zakazano za 2021. godinu.

Jedino su šume, reke, planine, jezera oaze mira i zdravlja. Danas, kada je prirodi konačno uspelo da skrene pažnju da je neophodna da bi bilo života na planeti Zemlji, na čovečanstvu je da se trgne i krene u njeno spašavanje! Potreban je nov način gledanja na život i svet i podizanje svesti o tome da je priroda neodvojivi deo ljudskog postojanja.

Potrebna je „R:evolucija svesti", a Egzit je upravo ovom, kao i drugim svojim platformama, nizom onlajn panel diskusijama i pošumljavanjem, preuzeo zadatak pokretanja tema i akcija koje će planetu opet učiniti zeleno-plavom, saopštavaju organizatori Egzita.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво