Otvoren konkurs za „Dečju pesmu Evrovizije 2020“

Radio-televizije Srbije raspisuje konkurs za izbor kompozicije za predstavnika Srbije na "Junior Eurovision Song Contest 2020" - „Dečjoj pesmi Evrovizije 2020“.

U cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva mladih u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije, kao članica Evropske radiodifuzne unije, organizuje izbor i učešće predstavnika Srbije na takmičenju "Junior Eurovision Song Contest".

Za izbor pesme i predstavnika raspisuje se javni konkurs a ove godine najavljeno je da će takmičenje biti održano 29. novembra u glavnom gradu Poljske, u Varšavi. Na ovaj način deca se neguju kao interpretatori, ali se podstiču i u autorskom smislu, učešćem u stvaranju muzike ili teksta kompozicije.

Detaljne informacije o konkursu objavljene su na sajtu Radio-televizije Srbije, a osnovni uslovi su:

- da kompozicija traje najviše 3 minuta, a najmanje 2 minuta i 30 sekundi,
- da je napisana i izvedena na jezicima u službenoj upotrebi u Srbiji,
- da tekst i melodija kompozicije nisu objavljeni, izvedeni i komercijalno korišćeni, u celini ili u delovima, pre 1. maja 2020. godine,
- da kompoziciju na sceni može da izvede najviše 6 izvođača,
-da najmlađi takmičar može imati 9 godina, a najstariji 14 godina na dan finalnog takmičenja 29. novembra 2020. godine,
- da dete - izvođač koje je učestvovalo u pisanju/komponovanju pesme mora učestvovati u scenskom/uživo nastupu pesme kao pevač, plesač ili muzičar.
- da su autori i izvođači državljani Srbije, odnosno rezidenti Srbije.

„Dečja pesma Evrovizije 2019“  prvi put je održana u Poljskoj, a nakon pobede domaćina – poljske predstavnice Viki Gabor sa pesmom Superhero, ova zemlja će ponovo imati priliku da bude centar popularne muzike mladih iz cele Evrope. Našu zemlju je prošle godine u Gljivicama predstavljala Darija Vračević sa pesmom Podigni glas.

„Dečja pesma Evrovizije“ se u kontinuitetu održava od 2003. godine a Srbija je učestvovala jedanaest puta. Najbolji plasman naših predstavnika do sada – visoko treće mesto ostvarile su Nevena Božović u Roterdamu 2007. godine sa pesmom Piši mi i Sonja Škorić sa numerom Čarobna noć na takmičenju u Minsku 2010. godine.

Ovogodišnji slogan takmičenja je "Move the World" – „Pokreni svet“.

Konkurs je otvoren do 1. septembra 2020. godine, a radovi se šalju na adresu JMU, Radio-televizija Srbije, Zabavni program, Muzička redakcija, Takovska 10, 11000 Beograd sa naznakom za takmičenje Junior Eurovision Song Contest 2020 - Dečja pesma Evrovizije 2020 .

Konkurs možete videti na ovom LINKU.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво