Ivan Blagojević: „Nišvil“ spreman, neke bine otkazane

Epidemiološku situaciju prate i organizatori brojnih festivala. Jedan od najpoznatijih – „Nišvil“ spreman je za početak koji je planiran od 7. avgusta i trebalo bi da traje do 16. avgusta.

Otkazaćemo neke formate festivala koji su trenutno rizični po zdravlje ljudi. Hip-hop i ponoćna džez bina su nam jedine dve pred stajaćom publikom. Njih smatramo rizičkim i njih bi otkazali, a održali bi deo programa koji su sedeći i gde možemo da napravimo razmak između ljudi, ističe Ivan Blagojević, direktor Nišvila.

Za sve ostalo, kako kaže, festival bi se pridržavao preporuka kriznog štaba o broju posetilaca - bilo da je reč o 500, 1.000 ili 5.000 koliko „Nišvil“ inače prima.

„Poslednja opcija koju razmatramo jeste da pregovaramo sa jednom stranom TV stanicom da onlajn odradimo veći deo festivalskog programa bez publike“, navodi Blagojević.

Prema njegovim rečima, sve je išlo odlično, od oktobra prošle godine se krenulo sa prodajom karata, bukirani su bendovi i praktično do 1. marta je organizacija čitavog festivala bila gotova.

Onda se sve promenilo zbog pandemije i bilo je potrebno iznova praviti novi program.

„Nekako smo sve uspeli. Problemi su bili veliki, najviše zbog straha stranih izvođača i publika od karantina kada se vrate u svoje zemlje. I dalje strahujemo od mogućih mera koje bi mogle da budu uvedene, ali imamo pripremljene razne opcije“, objašnjava direktor „Nišvila“.

Festival će početi ozbiljnim pozorišnim trupama, koje su potvrdile dolazak i tu neće biti problema, a nastaviće se sa filmskim programom.

„Što se glavnog programa tiče, meni je svakako najinteresantniji Derek Džons, koji je jedino svoj nastup u Srbiji potvrdio. On je spreman da pet dana provede u Nišu, a pre toga da preleti pola sveta od Los Anđelesa do Beograda. Čovek sa blistavom karijerom“, ističe Blagojević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво