„Vreme je“, udruženi poručuju Igor Vins, Kojot i bend "Brain Holidays"

Najistaknutiji rege muzičari regiona – Hornsman Kojote iz Srbije i "Brain Holidays" iz Hrvatske pridružili su se Igoru Vinsu zbog singla „Vreme je“.

Ova fantastistična trojka predvođena idejom Igora Vinsa nosi jaku poruku koja dolazi u trenutku največe podeljenosti i ogromnih tenzija u našem društvu.

Iako ne u svemu saglasni, Igor Vins smatra da jedino možemo ujedinjeni.

„Pored svakodnevnih iskustava iz lokalnog okruženja, inspiracija za pisanje ove pesme potekla je iz jednog mog veoma specifičnog iskustva. Tokom prethodne evropske turneje koju sam svirao sa Femijem Kutijem i više desetina koncerata u brojnim evropskim metropolama – Pariz, London, Amsterdam, došli su na red i koncerti u gradovima bivše Jugoslavije. Najsnažniji utisak sa te turneje na mene ostavila je identična, užarena reakcija publike na koncertima u Zagrebu, Beogradu, Skoplju, Splitu i Ljubljani“, rekao je Vins producentima. 

Igor Vins, autor, pevač i instrumentalista, prošle godine objavio je drugi album, koji je i audio i video sniman uživo na velikom koncertu na Kalemegdanu. 

Ono po čemu se ovaj album zaista izdvaja, je to što se ne može svrstati ni pod jedan do sada ustanovljen muzički kalup. Od vrlo energičnih, ritmom nabijenih, numera i prodornih duvačkih linija, do najsuptilnijih balada, Igor se, na sebi svojstven način, razigrava sa žanrovima kao što su fank, afrobit, soul, rok, rege, ar'en'bi, vorldbit, džez i pop, čime autor ukazuje na širok spektar svog muzičkog izražavanja. 

Ovaj Beograđanin, poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta. 

Osim Femija Kutija, Vins je nastupao i sa mnogim drugim svetskim muzičkim velikanima među kojima su Kezija Džouns, Fatoumata Diavara, Din Bouman. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво