„Egzitov“ TV program tokom vanrednog stanja

I festival „Egzit“ intenzivirao je ovih dana svoje onlajn aktivnosti, kako bi mnogima ostanak kod kuće tokom vanrednog stanja protekao što lakše. Desetine hiljada ljudi iz Srbije, ali i svih zemalja regiona i Evrope, uključujući i najteže pogođenu Italiju, u proteklih pet dana, pratili su putem interneta specijalni „Egzitov“ program koji počinje svake večeri simbolično u 20 časova i 20 minuta.

„Егзитов“ ТВ програм током ванредног стања „Егзитов“ ТВ програм током ванредног стања

Do sada neobjavljeni festivalski nastupi svake večeri, kao i vodeći domaći di-džejevi koji nastupaju u direktnom prenosu iz svog doma, uz brojna obaveštenja, deo su ovog programa na društvenim mrežama.

Takođe, kao vid podrške starijim sugrađanima, organizovana je i volonterska akcija „Srcem za komšije", u kojoj mlađi sugrađani organizuju nabavku neophodnih namirnica i lekova, ali i iznose smeće i pomažu svojim, najugroženijim komšijama.

Specijalan „Egzit TV program“ lansiran je u četvrtak sa dosad neobjavljenim, istorijskim koncertom grupe „Fejtles“. Za ovaj nastup vladalo je izuzetno veliko interesovanje otkako je ova kultna grupa 2015. nastupila na glavnoj festivalskoj bini „Egzita“, a premijera je došla u pravom trenutku. 

„Ovo je vežba iz jedinstva“, bile su reči frontmena Maksi Džeza koji se na samom vrhuncu koncerta obratio desetinama hiljada obožavalaca na Petrovaradinskoj tvrđavi, ali i pet godina kasnije probudio veru okupljenima ispred ekrana u svojim kućama da zajedno možemo najbrže prevazići novonastalu situaciju. 

We Come 1, poruka je kojoj prevod nije potreban, a ovu čuvenu „himnu“ grupe „Fejtles“ gledao je i Dino Šarić iz Hrvatske, koji je nastup podelio sa svojim prijateljima uz reči: „Upravo je objavljen full snimak jednog od najboljih koncerata kojem sam svjedočio na 'Egzitu'. EXIT me nekim dijelom i odgojio, naučio nekim čak i životnim stvarima, srušio XY predrasuda, priuštio bezbroj nezaboravnih lijepih iskustava, novih poznanstava i prijateljstava... Glazba se s godinama mijenjala ali bitno je shvatiti da je 'Egzit' puno, puno više od glazbenog festivala. 'Egzit' je pozitivna sila u svijetu“.

U petak je usledio još jedan neobjavljen nastup, koji je prošlog leta održao britanski mag Dub Fx, a već u nedelju je usledila još jedna svetska premijera kad je objavljen koncert čuvene britanske grupe "Bastille" sa „Egzita“ iz 2016. godine.

Posebno je bilo dirljivo videti komentare gledalaca iz Italije kako uprkos svemu, i dalje ne gube duh. Među njima se našao i italijanski sastav „Flet bit“, koji se sa svoje zvanične stranice obratio ostalim gledaocima i napisao da su imali „predivne uspomene sa nastupa na Fjužn bini“ iz te iste godine kad su "Bastille" svirali na glavnoj bini. Usledio je i veliki pozdrav iz Italije koja se ne predaje.

Organizatori festivala još jednom pozivaju sve da brinu o sebi i svojim najbližima, te da prate uputstva koja dobijaju od nadležnih organa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво