Džulijan Marli na zatvaranju „Nišvila“

Jedan od planetarno najpoznatijih i najpopularnijih predstavnika rege muzike, britansko-jamajkanski muzičar Džulijan Marli nastupiće 16. avgusta, na zatvaranju ovogodišnjeg „Nišvila“.

Kao jedan od sinova i naslednika rodonačelnika rege muzike, Boba Marlija, Džulijan je od ranog detinjstva krenuo stopama svog oca i kroz rastafarijansku muziku i filozofiju već više od 30 godina uspešno prezentuje dobro poznatu i priznatu sublimaciju života i duhovnosti.

Nakon višegodišnjeg rada u studiju, Džulijan izdaje svoj prvi solo album Lion in the Morning 1996. godine i kreće na svetsku turneju. 

Nakon toga sledi turneja sa bratom Damijanom na festivalu „Lolapaluza“ festivalu 1997. godine. Njegov drugi album A Time and Place izlazi 2003. godine, a 2008. je vlada Jamajke pozvala Džulijana Marlija i njegov "Uprising Band" da predstavljaju Jamajku i nastupe na Olimpijskim igrama u Kini. 

Njegov treći album Awake (izdat 2009. godine) nominovan je za prestižnu Gremi nagradu u kategoriji najboljeg rege albuma. 

Džulijan Marli i njegova braća postali su suvlasnici "Ghetto Youths International Inc." 2002. godine, zbog autorskih prava i nerazumnih provizija velikih izdavačkih kompanija. 

Ova izdavačka kuća dozvolila je braći Marli da zajedno kreiraju svoje solo projekte i zajedničku muziku u mnogo zdravijoj atmosferi u odnosu na prethodne uslove. 

Takođe im je dozvolila da produciraju i izdaju razne projekte sa mnogo drugih izvođača koji su prezentovali svoj materijal za "Ghetto Youths". 

To je svakako uspešno prenelo porodičnu tradiciju Marlijevih, koja pre svega ima za cilj da muzika komunicira na globalnom nivou. 

Trenutno je aktuelan četvrti Džulijanov album As I Am koji je izdat 25. januara 2019. godine i koji je dobio nominaciju za Gremi nagradu u kategoriji najboljih rege albuma. Izdanje su producirali zajedno Damijan, Stiven i Džulijan Marli.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво