Zlatna ploča za dugogodišnju saradnju, PGP dodelio priznanje Biseri Veletanlić

Posle kompakt diska sa najvećim hitovima legendarne umetnice Bisere Veletanlić, koji su zajedno objavile dve najveće regionalne diskografske kuće PGP RTS i „Jugoton-Kroacija rekords“, pesme su objavljene i na vinilu. Povodom 55 godina karijere Bisere Veletanlić, PGP je na svečanosti na Sajmu medija, umetnici dodelio priznanje Zlatna ploča, za dugogodišnju uspešnu saradnju.

Zlatna ploča je sertifikat kojim se nagrađuje muzičko izdanje nakon određenog broja prodatih primeraka.

 

Prve Zlatne ploče, diskografske kuće su dodeljivale izvođačima kako bi obeležile 1.000.000 prodatih primeraka.

„Bisera je naša velika umetnica, naša diva. Pedeset pet godina rada ni u jednom poslu nije mala stvar. Ali, ako je tih 55 godina obeleženo prelepim uspesima, velikim hitovima, pobedama na festivalima, onda tu zaista ima mesta i slavlju i da se o tome priča i piše“, rekao je, gostujući u Jutarnjem programu, rukovodilac PGP-RTS-a, Vladimir Graić.

Posle Zdravka Čolića i Bajage, PGP RTS i „Jugoton Kroacia rekords“, objavili su kompilacijski CD i vinil jedne od najvećih i najuspešnijih dama sa muzičke scene bivše Jugoslavije, Bisere Veletanlić.

„Vinil je u ljubičastoj boji, što je Biserina boja, veliki je interes, jako se dobro prodaje i očigledno je da ljudima u nekom ovom trenutku, u ovom vremenu i muzičkom stanju, treba malo dobre muzike“, dodao je Graić.

Inače, u najavi su koncerti Zdravka Čolića i Bajage za novembar i decembar.

„To će zaista biti spektakl. Bajaga sa velikim orkestrom, prvi put na taj način, a Čola već standardno puni Arenu, prvu, drugu, treću...“ izjavio je Vladimir Graić.

Naglašava ipak, da pored saradnje sa velikim zvezdama, RTS radi i na promociji mladih talenata.

„Mladima koji se bave kvalitetnom muzikom, šansa će biti pružena, što je pravo i obaveza RTS-a kao javnog servisa“, rekao je Graić i dodao da će svoju kompilaciju dobiti i RTS-ov Bunt rok festival.

Na albumu će se naći 15 pesama troje prvoplasiranih učesnika tokom dosadašnjih pet godina festivala.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво