Borisavljević: „Ljubav je samo reč“ je moja najbolja pesma

Najvažnija pesma koju sam napisao do sada je svakako „Ljubav je samo reč“, po sjajnom tekstu Svete Vukovića, koju je kasnije sjajno otpevao Zdravko Čolić, kaže kompozitor Vojkan Borisavljević i otkriva da je numeru „A sad adio“ napisao za manje od minuta.

Borisavljević je u prostorijama Radio Beograda promovisao knjigu Moja Odiseja koja na autobiografski način daje hronološki zapis života značajnog kompozitora.

Prema njegovim rečima, susreti sa zanimljivim ljudima iz svih umetničkih žanrova najbolje su što mu se dogodilo u životnoj i stvaralačkoj odiseji.

„Od 17. godine komponujem, bilo da se bavim pop-rok muzikom, šlagerima ili pišem muziku za filmove, pozorišne predstave ili televizijske serije. Leo Martin, Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Mira Trajlović, Dejan Mijač, Jagoš Marković, Stole Janković, Zdravko Šotra, Darko Bajić, Aleksandar Đorđević... uticalu su na moje stvaralštvo i kroz svoja dela oživeli moju muziku“, istakao je Vojkan Borisavljević.

Cenjeni kompozitor naglašava da među svojim pesmama koje su spontano ušle u narod najviše voli numeru A sad adio.

„Tu pesmu sam napisao za 30 sekundi. U televizijskoj seriji Vruć vetar ona je postala izuzetno popularna i dan danas je nezaobilazna na različitim ispraćajima i svetkovinama. Čak se i na stadionima čuje kada je pevaju horski navijači“, priča Borisavljević.

Specijalni koncert na kojem će Borisavljević predstaviti svoju karijeru i stvaralaštvo zakazan je za 22. mart u Narodnom pozorištu u Beogradu.

„Meni je velika čast što ću izaći na scenu naše najznačajnije kulturne institucije. Na repertoaru koncerta će se naći više primenjene muzike, napisane za film, televiziju i pozorište, ali naravno da nećemo zaobići ni najpopularnije pesme kao što su A sad adio“, obećao je Borisavljević.

Značajan segment koncerta biće posvećen filmu i seriji Santa Maria della Salute.

„Vojin Ćetković će tu celu pesmu Laze Kostića izgovoriti, dok ćemo ga mi orkestarski pratiti. Od pevača na sceni Narodnog pozorišta biće Leo Martin, Dušan Svilar, Jasna Zlokić koja dolazi iz Sarajeva, Bojana Stamenov, Nada Pavlović, prvaci opere Jadranka Jovanović i Branimir Bajić. Glumci Vojin Ćetković, Nebojša Dugalić, Rade Marijanović, Dušica Novaković...“, najavio je poznati srpski kompozitor.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво