Svetski mediji: Ovogodišnji „Egzit“ biće veći nego ikad pre

Nakon što je nedavno osvojio novu titulu Najboljeg evropskog velikog festivala, „Egzit“ ponovo privlači pažnju svetskih medija koji hvale njegov ovogodišnji program i ističu Petrovaradinsku tvrđavu kao najgrandiozniju lokaciju među svim evropskim festivalima i kao obaveznu destinaciju za festivalsko letovanje.

Светски медији: Овогодишњи „Егзит“ биће већи него икад пре Светски медији: Овогодишњи „Егзит“ биће већи него икад пре

Britanski Miror je tako nedavno uvrstio Egzit među najbolje festivale, nakon čega je objavio i opširan članak posvećen tom festivalu, koji je naslovio sa Prve najave silovitog programa festivala Egzit prodrmaće srpsku tvrđavu ovog leta, i to iako većina takozvanih hedlajnera još nije poznata.

Na pragu svog osamnaestog izdanja, „Egzit“ je opisan u popularnom Miroru kao jedan od najraznolikijih festivala, a u tekst je ubačen i esencijalni vodič kroz Novi Sad, te posebne reči hvale za Dens arenu na tom festivalu.

I drugi prestižni britanski list Gardijan ima opširan tekst o vrhunskim provodima u 2018. godini, te, iako je jul tradicionalno najkrcatiji muzičkim događajima, upravo je „Egzit“ izdvojen kao obavezna tačka u globalnom kalendaru.

Uticajni nemački Bild smatra „Egzit“ idealnom lokacijom za letnji odmor i dodaje da bi posetioci trebalo da obiđu Novi Sad, zbog osvojene titule Evropske prestonice kulture za 2021. godinu, čiju su kandidaturu u ime grada upravo vodili čelni ljudi „Egzit fondacije“, navodi se u saopštenju „Egzit tima“.

Dodaje se da je popularni irski portal Buzz svrstao novosadski festival među festivale koji se ovog leta moraju posetiti, a lokaciju opisao kao „najgrandiozniju“ od svih evropskih muzičkih događaja, nabrajajući raznolikost žanrova i brojnost festivalskih zona, a tekst zaključuje: „Ako ne možete da pronađete nešto za sebe, previše ste sitničavi“.

I vanevropski mediji su stavili „Egzit“ na festivalsku mapu sveta, a dokaz za to je tekst na jednoj od najposećenijih novozelanđanskih internet stranica Stuff, u kome se poseta festivalu u Srbija predlaže u okviru preporuka za 10 putnih trendova u 2018. godini.

Travel Magazine sastavio je svoju listu od osam festivala koje treba posetiti ove godine umesto čuvenog „Glastonberija“, a u najužem izboru našla su se tri festivala „Egzitove“ familije, odnosno „Si star“ u Umagu i „Si dens“ u Budvi uz, naravno, „Egzit“ u Novom Sadu.

Festival „Egzit“, ove godine, biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najboljih svetskih, regionalnih i domaćih muzičkih zvezda kao što su Migos, Zigi Marli, Fiver Rej, Alis Merton, Nina Kravic, Riči Hotin, Adam Beyer, Ida Engberg, Maseo Pleks, Solomun i brojni drugi.

Ulaznice se prodaju po ceni od 6.490 dinara za komplet.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво