„Spandau Bale“ u Beogradu 26. februara

Zvezde muzičke scene osamdesetih, grupa „Spandau Bale“, sviraće u Beogradu krajem februara u sklopu svetske turneje. Bend se u originalnoj postavi, nakon gotovo dve decenije odsustva, vratio na muzičku scenu objavivši album "Once more".

Britanska grupa „Spandau Bale", jedan od pionira „novog romantizma" i najvažnijih predstavnika novog talasa u 1980-im, sviraće 26. februara 2010. godine u Beogradskoj areni.

„Spandau Bale" dolaze u Beograd, drugi put u karijeri, i to u sklopu „povratničke" svetske turneje "The Reformation Tour".

Jedan od najuspešnijih bendova osamdesetih prodao je 25 miliona primeraka nosača zvuka, a njihovi najuspešniji singlovi bili su "True", "Gold", "Only When You Leave", "To Cut A Long Story Short", "Chant No1 (I Don't Need This Pressure On)", "Through The Barricades", "Instinction", "Lifeline", "Communication", "I'll Fly For You" i "Fight For Ourselves".

Grupa je osnovana 1979. godine u Londonu i u početku je sledila modno-muzički trend „novi romantizam", čiji su glavni promoteri bili „Altravoks" (Ultravox), „Djuran Djuran", „Vizaž" (Visage) i „Adam end d ents" (Adam And The Ants).

Na britanske top liste dospeli su pre grupe „Djuran Djuran", sa pesmom "To Cut A Long Story Short" još 1980, i albumom "Journeys To Glory".

Posle nešto manje prodavanog drugog albuma "Diamond" iz 1982. godine, usledili su veliki hit albumi "True" (1983), "Parade" (1984) i "Through The Barricades" (1986).

Dva hita "True" i "Gold" 1983. godine doneli su grupi veliku popularnost svetskih razmera.

U vreme najveće slave, muzika benda "Spandau Bale" slušala se u klubovima u londonskom Sohou i na Ibici, ali i na stadionskim koncertima u Evropi i Australiji, a u vreme promocije albuma "Through The Barricades", grupa je svirala u Beogradu.

Komercijalni pad je došao sa albumom "Heart Like A Sky" iz 1989. godine, i "Spandau Bale" su se potom razišli, čemu je posebno doprineo razdor između gitariste i kompozitora Gerija Kempa i ostatka benda na čelu sa pevačem Tonijem Hedlijem.

Posle čak 19 godina pauze, članovi grupe „Spandau Bale" su se pomirili i obnovili bend u originalnoj postavi, a sredinom oktobra su objavili povratnički album "Once more".

Karte za koncert u Beogradskoj areni moći će da se kupe od 13. novembra, a koštaće između 1.700 i 3.900 dinara.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво