Blant i Barlou podržali Lili Alen

Britansku pop zvezdu Lili Alen, koja je nedavno „objavila rat” ilegalnom skidanju muzike sa Interneta, podržali su Geri Barlou i Džejms Blant, a broj poznatih muzičara koji im se pridružuje je iz dana u dan sve veći.

Pevači Gari Barlou i Džejms Blant podržali su kampanju Lili Alen protiv muzičke piraterije, prenosi "Bi-Bi-Si njuz" na svom sajtu.

Na novom blogu Lili Alen protiv ilegalnog preuzimanja muzike s Interneta, Blant, koji je Lili opisao kao "našeg vođu", je napisao: "Ona (Lili) traži od britanskih muzičara da se osveste pred ozbiljnim zločinom - ubistvom velike britanske industrije, našeg muzičkog biznisa".

"Proveo sam mnogo slobodnog vremena pomažući novim muzičarima da nađu svoj put, tako da sam sasvim svestan svih problema koje navodiš", naveo je pevač grupe "Tejk det" Geri Barlou.

Pevačica je na blogu odgovorila kolegama da piraterija uništava svaku priliku za proboj novih muzičara. Diskografske kuće zarađuju manje novca zbog slabije prodaje muzičkih izdanja i samim tim manje ulažu u pokretanje karijera novih pevača i grupa, ocenila je Lili Alen.

"Većina britanskih muzičara protivi se pirateriji, zato što ona šteti britanskoj muzici", napisala je ona. "Možemo da govorimo o legalnim sredstvima za preuzimanje muzike, pa čak i da smislimo nove načine za kopiranje muzike s Interneta, ali na kraju moramo da se složimo da je piraterija štetna.

I Geri Kemp iz "Spandau Balej" se oglasio na blogu: "Imate moju podršku. Bravo za trud i što ne sedite skrštenih ruku kao većina ljudi".  

Lili Alen je pokrenula kampanju pošto je udruženje muzičara "Featured Artist Coalition - FAC" prošle sedmice ocenilo da muzičke pirate ne treba kažnjavati.

U tom udruženju su i gitarista "Rejdioheda" Ed O'Brajen, bubnjar "Blura" Dejv Rauntri i bubnjar "Pink Flojda" Nik Mejson.

Oni tvrde da ne podržavaju krađu muzike, već da "oštre mere" mogu oterati obožavaoce i okrenuti ih protiv muzike zauvek.

O'Brajen smatra da će to započeti rat koji država ne može da dobije, pritom misleći na predloženi korak vlade da se svim "ozbiljnijim muzičkim piratima ukinu Internet nalozi".

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво