Pozdrav „Azri” 15. oktobra

„Dve trećine” originalne postave zagrebačke grupe „Azra”, sa Davorinom Bogovićem umesto Džonija Štulića, obeležiće koncertom u Domu omladine 30 godina od izlaska prvog singla „A šta da radim/Balkan”.

Boris Lajner i Mišo Hrnjak, ritam sekcija originalne postave grupe "Azra", održaće 15. oktobra u Domu omladine Beograda koncert pod nazivom "Pozdrav Azri", saopštila je promoterska kuća "Long plej".

Povod za ovaj koncert, koji drže dve trećine originalne "Azre", jeste obeležavanje 30 godina otkako je bend Branimira Džonija Štulića objavio prvi singl sa pesmama "A šta da radim/Balkan".

Ovo ostvarenje se u muzičkim prodavnicama bivše SFRJ pojavilo u oktobru 1979. godine, i smatra se jednim od najuticajnijih i najznačajnihih izdanja jugoslovenskog rokenrola.

Štulić je raspustio "Azru" krajem osamdesetih, i već duže vreme živi u Holandiji, a bubnjar Lajner i basista Hrnjak, koji je svirao u bendu do 1983. godine, našli su se nadavno po prvi put posle 25 godina.

Umesto Štulića, na koncertu u Domu omladine Beograda pevaće Davorin Bogović, bivši pevač "Prljavog kazališta". Pored Lajnera, Hrnjaka i Bogovića sviraće i zagrebački muzičari Žan Jakopac, Miljan Bakić i Domagoj Vorberger.

"Vidim da novi klinci i dalje kupuju Azru i da se Džoni vrati, mislim da bi ponovno zaseo na kraljevsko prijestolje koje ga čeka", rekao je Lajner.

Lajner je 2001. godine u Klubu studenata tehnike u Beogradu održao koncert "Pozdrav Azri". Godinu dana kasnije, na koncertu "Tribute To Azra" u zagrebačkom klubu "Tvornica", ovaj bubnjar i školovani vajar izložio je Štulićevu bistu.

U decembru 2007. godine, na još jednom koncertu u serijalu "Pozdrav Azri" koji je održan u Zagrebu, Lajneru se na pozornici pridružio basista Mišo Hrnjak

On je napustio "Azru" nakon studijskog albuma "Filigranski pločnici" (1982) da bi se pridružio Jehovinim svedocima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво