Читај ми!

Na „Bir festu“ se očekuje 700.000 ljudi!

Muzički festival „Bir fest“ (Belgrade Beer Fest) održaće se u Beogradu od 19. do 23. avgusta, a očekuje se oko 700.000 posetilaca, rečeno je na konferenciji za novinare.

„Bez ikakve sumnje, 'Bir fest' je najposećenija manifestacija u Srbiji sa 700.000 posetilaca. Verujemo da će ovaj broj od 700.000 i ove godine biti ostvaren“, rekao je ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić na konferenciji za novinare u Domu omladine.

Nadamo se bar trećini gostiju iz inostranstva, dodao je Ljajić.

Odmah iza „Bir festa“, Ljajić je rekao da po posećenosti slede „Leskovačka roštiljijada“ sa oko 600.000 posetilaca, zatim „Zaječarska gitarijada“ sa oko 200.000 posetilaca, „Egzit“ sa 190.000, a tek završeni „Sabor trubača“ u Guči sa oko 300.000 posetilaca.

Ljajić je istakao da se tokom avgusta u Srbiji organizuje oko 160 manifestacija i da je država spremna da pomogne i druge gradove i organizacije u realizaciji ovih događaja.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je u proteklih 12 godina skoro sedam miliona posetilaca prošlo kroz „Bir fest“, što je velika stvar za Beograd.

„Svaki od njih ostavi između 60 i 90 evra. Kada saberete te cifre to je desetak miliona evra, što kroz PDV, što kroz budžet, što za hotele, restorane, što će Beograd zaraditi samo od ove manifestacije“, rekao je Mali.

Gradonačelnik je rekao da je u prvih šest meseci Beograd imao 14 odsto više gostiju, a 22 posto više noćenja.

„To znači da gosti u Beogradu ostaju sve duže, i zato im treba stalno nuditi neke nove sadržaje“, dodao je Mali.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je utvrđeno radno vreme ovog festivala kako bi se građani koji žive u blizini zaštitili od buke.

Precizirao je da će u sredu koncert trajati do jedan sat, u četvrtak do ponoći, u petak i subotu do dva sata posle ponoći i u nedelju do ponoći.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво