Premijera „Princa od Persije“

Akciona avantura „Princ od Persije: Pesak vremena“, snimljena prema istoimenoj igrici, premijerno u Centru „Sava“. Glume Džejk Džilenhol, Džema Arterton, Ben Kingsli, Alfred Molina. Film će na redovnom bioskopskom repertoaru biti od četvrtka.

Film „Princ od Persije: Pesak vremena" britanskog reditelja Majka Njuela, biće premijerno prikazan večeras u 20.30 u velikoj sali Centra „Sava", najavio je domaći distributer „Taramaunt".

Radnja epske akcione avanture, u produkciji kompanija „Volt Dizni" i firme Džerija Brukhajmera, smeštena je u mitske predele Persije 6. veka pre nove ere i zasnovana je na trećem delu istoimene kompjuterske igrice.

Dastana, uličnog nestaška bez roditelja, koga igra Džejk Džilenhol, usvaja kralj Šaraman.

Iako je odgajan uz Šaramanove sinove Tasa (Ričard Kojl, odnosno Džef iz serije „Parovi") i Garsiva (Tobi Kebel) i podučavan mudrosti i plemenitosti od strane usvojenog oca i voljenog strica (Ben Kingsli), Dastan je ostao pomalo grubijan i odrastao je u pravog mladog ratnika.

Prema sinopsisu, nestašni princ će se nerado udružiti sa misterioznom princezom (Džema Arterton).

Zatim će se njih dvoje zajedno upustiti u borbu sa mračnim silama kako bi zaštitili antički bodež koji ima moć da oslobodi Pesak vremena - dar od bogova koji može da vrati vreme unazad i tako omogući onome ko ga poseduje da vlada svetom.

Prema rečima producenta Džerija Brukhajmera, film vodi publiku u „nove svetove koje nikada ranije nisu istražili" - u antičku Persiju, bogatu nasleđem i fantazijom, a film obiluje i akcionim sekvencama.

Njuel je do sada režirao filmove različitog žanra - od komedija i drama „Četiri venčanja i sahrane", „Osmeh Mona Lize" i „Ljubav u doba kolere", preko „žestokog uličnog" filma „Doni Brasko", pa do „Harija Potera i vatrenog pehara", koji je mešavina avanture i fantazije.

Za svoje novo ostvarenje Njuel kaže da je „veliki, zabavan film" i da je veoma zadovoljan što ga ima u svom opusu.

U filmu, koji će na redovnom repertoaru domaćih bioskopa biti od 3. juna, igra i veteran „sedme umetnosti" Alfred Molina.

Zanimljivo je da je tokom proteklog vikenda u SAD poslednje poglavlje animiranog filma „Šrek" bilo gledanije i od „Princa od Persije" i od dugoočekivanog nastavka holivudskog hita iz 2008. „Seks i grad 2".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво