Ministri na snimanju „Koriolana"

Ekipu filma „Koriolan", koji se proteklih mesec i po dana snima u Beogradu, posetio je ministar policije Ivica Dačić. Pored MUP-a Srbije, značajnu podršku ekipi filma pružila je i Vojska Srbije, pa je set prethodnih dana posetio i ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Srpski ministar policije Ivica Dačić prisustvovao je snimanju filma „Koriolan", na jednoj lokaciji u Beogradu, saopštio je danas MUP Srbije.

„Tokom prošlogodišnje posete Rejfa Fajnsa, ministar Dačić je naglasio da će MUP u potpunosti podržati Fajnsov projekat ne samo iz finansijskih razloga, već zato što je to i odlična prilika za promovisanje Srbije na međunarodnom filmskom tržištu, kao i da će tako veliki projekat, kao što je Fajnsov film, privući i druge strane producente", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podseća da je MUP Srbije od početka snimanja filma iznajmljivao opremu, vozila, ljudstvo i oružje specijalnih jedinica za potrebe tog projekta.

Set filma je pre dva dana posetio i ministar odbrane Drgan Šutanovac.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pružili su značajnu podršku filmskim kućama koje su koproducenti „Koriolana".

Tenkovi i haubice za potrebe snimanja filma iznajmljeni su od Vojske Srbije, a tokom snimanja njima je upravljalo i rukovalo 30 pripadnika Prve brigade i Komande za obuku Vojske Srbije.

Film „Koriolan" je moderna verzija Šekspirovog dela o životu poznatog rimskog vođe Gaja Marcija Koriolana, koji Rejf Fajns režira i glumi glavnu ulogu.

Pored Fajnsa, u filmu glume i Džerard Batler, Vanesa Redgrejv, Brajan Koks, Džejms Nezbit, kao i naši glumci Dragan Mićanović i Slavko Štimac.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво