Snima se „kineski Avatar“

Podvodna avantura „Imperije dubina“ reditelja Majkla Frenča i Džonatana Lorensa snima se uz pomoć najnovije 3D tehnologije, koja je korišćena pri snimanju „Avatara“. Sa budžetom od 130 miliona dolara, „Imperije dubina“ biće najskuplji kineski film ikada.

Film „Imperije dubina" snima se uz pomoć najsavremenije 3D tehnologije, što znači da se koristi isti metod kao pri snimanju „Avatara", a ne kao kod još jednog novijeg naslova „Borba titana", gde su 3D efekti ubačeni tokom postprodukcije.

Zbog toga je kao savetnik angažovan Entoni Arent, koji je radio i na „Avataru".

Film će govoriti o mladiću koji polazi na epsko putovanje kroz podvodno kraljevstvo sirena da bi spasao svoga oca od strašnih podvodnih stvorenja, a usput saznaje pravu istinu o svome poreklu.

Radnja filma smeštena je u antičku Grčku, a u ulozi kraljice podvodnog sveta pojaviće se Olga Kirelenko, „Bondova devojka" iz filma „Zrno utehe".

Producent i scenarista „Imperija dubina", jedan od najbogatijih kineza Džon Đang, najavio je da će film biti američko-kanadska koprodukcija: „Ovo je film u holivudskom stilu. Budžet je 100 miliona dolara, ali je sigurno da ćemo uložiti više. Konačna cifra biće oko 130 miliona dolara, od čega će deo doći od mojih sredstava".

„'Avatar' je započeo novo razdoblje u snimanju filmova i mislim da moramo da ispratimo taj trend", zaključio producent i scenarista Đang, koji je bogatstvo zaradio na tržištu nekretnina.

Snimanje je počelo pre šest meseci, za mesec dana film ulazi u fazu postprodukcije, a planirano je da u bioskope stigne 2011. godine.

Korežiseri filma biće Majkl Frenč i Džonatan Lorens, a u projekat je bio uključen i francuski reditelj i stručnjak za vizuelne efekte poznat po pseudonimu Pitof.

Takođe, najavljeno je snimanje još dva nastavka, a scenario za drugi deo je već napisan.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 29. apr 2010, 15:53) - anonymous [neregistrovani]

Cudo to

Kinezi ne bi bili Kinezi ako odmah ne bi nesto iskopirali

div id="adoceanrsvdcfhklggd">