Snima se „kineski Avatar“

Podvodna avantura „Imperije dubina“ reditelja Majkla Frenča i Džonatana Lorensa snima se uz pomoć najnovije 3D tehnologije, koja je korišćena pri snimanju „Avatara“. Sa budžetom od 130 miliona dolara, „Imperije dubina“ biće najskuplji kineski film ikada.

Film „Imperije dubina" snima se uz pomoć najsavremenije 3D tehnologije, što znači da se koristi isti metod kao pri snimanju „Avatara", a ne kao kod još jednog novijeg naslova „Borba titana", gde su 3D efekti ubačeni tokom postprodukcije.

Zbog toga je kao savetnik angažovan Entoni Arent, koji je radio i na „Avataru".

Film će govoriti o mladiću koji polazi na epsko putovanje kroz podvodno kraljevstvo sirena da bi spasao svoga oca od strašnih podvodnih stvorenja, a usput saznaje pravu istinu o svome poreklu.

Radnja filma smeštena je u antičku Grčku, a u ulozi kraljice podvodnog sveta pojaviće se Olga Kirelenko, „Bondova devojka" iz filma „Zrno utehe".

Producent i scenarista „Imperija dubina", jedan od najbogatijih kineza Džon Đang, najavio je da će film biti američko-kanadska koprodukcija: „Ovo je film u holivudskom stilu. Budžet je 100 miliona dolara, ali je sigurno da ćemo uložiti više. Konačna cifra biće oko 130 miliona dolara, od čega će deo doći od mojih sredstava".

„'Avatar' je započeo novo razdoblje u snimanju filmova i mislim da moramo da ispratimo taj trend", zaključio producent i scenarista Đang, koji je bogatstvo zaradio na tržištu nekretnina.

Snimanje je počelo pre šest meseci, za mesec dana film ulazi u fazu postprodukcije, a planirano je da u bioskope stigne 2011. godine.

Korežiseri filma biće Majkl Frenč i Džonatan Lorens, a u projekat je bio uključen i francuski reditelj i stručnjak za vizuelne efekte poznat po pseudonimu Pitof.

Takođe, najavljeno je snimanje još dva nastavka, a scenario za drugi deo je već napisan.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво