Povratak Fredija Krugera

Rimejk kultnog horora „Strava u ulici Brestova“ u bioskope u Srbiji stiže 13. maja. Nova ekranizacija priče o zloglasnom ubici iz košmara Frediju Krugeru prvenac je režisera Semjuela Bejera, najpoznatijeg po spotu za pesmu “Smells Like Teen Spirit“ grupe „Nirvana“.

Nova verzija čuvenog horora „Strava u ulici Brestova", čija se svetska premijera očekuje 30. aprila, počeće da se prikazuje u srpskim bioskopima od 13. maja, saopštila je domaća distributerska kuća „Tak".

Originalnu priču o dešavanjima u ulici Brestova iz 1984. godine, koja spada među najuticajnije horor filmove svih vremena, napisao je i režirao Ves Krejven, dok je rimejk iz 2010. godine režirao Semjuel Bejer.

Krejvenova „Strava u ulici Brestova" lansirala je horor ikonu Fredija Krugera, masovnog ubicu sa sečivima na prstima koji prelazi iz sveta snova u realnost da bi ubijao tinejdžere.

Njega je u tom filmu i narednih sedam nastavaka tumačio Robert Englund, a u Bejerovom rimejku ga igra Džeki Erl Hejli (iz filmova "Watchmen" i "Little Children").

Osim što je lansirao Englundovu karijeru, Krejvenov kultni film poslužio je kao odskočna daska za Džonija Depa, kojem je uloga tinejdžera Glena Lanca, momka glavne junakinje Nensi Tompson, bila glumački debi.

Ulogu Nensi Tompson, koja se protiv Krugera izborila tako što nije sebi dozvoljavala da zaspi, u originalu je tumačila Heder Legenkamp, a u rimejku je igra Runi Mara.

Režiser rimejka Semjuel Bejer dosadašnju karijeru je gradio u svetu video spotova i reklama.

Prvi Bejerov spot bio je za pesmu "Smells Like Teen Spirit" (1991), generacijsku himnu grupe „Nirvana", a „Strava u ulici Brestova" mu je prvi dugometražni igrani film.

Autor originala Ves Krejven, koji je protestovao zbog toga što nije konsultovan za rimejk, snimio je nekoliko uticajnih filmova strave i užasa: „Zadnja kuća levo" (1972), „Brda imaju oči" (1977), „Zmija i duga" (1987), kao i trilogiju „Vrisak" (1996, 1997, 2000).

„Strava u ulici Brestova" smatra se njegovim najznačajnijim ostvarenjem.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво