Читај ми!

Druga sezona "Branioca" - devet priča koje su najviše potresle javnost

Druga sezona serije "Branilac" svakog utorka na Prvom programu RTS-a u 22 sata. Dramska serija sa elementima trilera Jelene Svetličić i Gojka Despotovića nastala je u produkciji RTS-a i UP&UP-a.

Svaka sličnost sa stvarnim događajima je namerna. Serija "Branilac" i u drugoj sezoni prikazuje slučajeve čuvenih advokata Veljka Guberine, Filote File, Jovana Barovića. Izabrano je devet priča koje su najviše potresle javnost, u kojima su počinioci obični ljudi - komšije, rođaci, bliski prijatelji.

„Bliske su jer pokazuju jednu profesiju koja sa ove tačke gledišta deluje drugačije i kada vidite kako su nekada advokati radili, kako su verovali, kako su se borili za svoju profesiju možda pomislite da je to neka romansirana verzija, a u suštini nije", rekla je Jelena Svetličić, rediteljka. .

Serija rasvetljava slučajeve u Jugoslaviji, iz druge polovine 20. veka. Glumačka ekipa regionala i podmlađena. Iako priče nisu povezane, svaka se bavi različitim motivima zločina i postavlja važno pitanje.

„Moralno pitanje koje se odnosi na to koliko je čovek pod uticajem svoje okoline, okruženja, koliko društvo utiče na neka verovanja koja usvajamo i koliko smo spremni da ih pratimo po svaku cenu", istakao je glumac Slaven Došlo.

Serija "Branilac" još jednom dokazuje da život piše najbolje drame.

„To je nešto čime se i današnji mladi pisci rukovode da su najbolje stvari tu već napisane a život ih piše i da je potrebno da ih prepoznamo. Bitno je gledati ljude, gledati stvari, ono što se dešava oko nas i drama je tu", rekao je glumac Nebojša Milovanović.

U drugoj sezoni dvanaest epizoda. Emitovaće se svakog utorka u 22 časa na našem Prvom programu.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво