Читај ми!

U seriji „Jedini izlaz“ videćemo Anđelku Prpić na koju nismo navikli

Psihološki triler, film „Jedini izlaz“ proširen je na serijski format od 10 epizoda koje će gledaoci moći da prate na Prvom programu RTS-a svakog vikenda počev od 24. aprila. Publika će biti u prilici da glumicu Anđelku Prpić vidi u sasvim drugačijoj ulozi. To neće biti Anđelka na koju smo navikli.

Uoči premijere serije Jedini izlaz reditelja Darka Nikolića nastaloj po scenariju Marka Popovića, Anđelka Prpić koja glumi naslovnu ulogu, gostujući u Beogradskoj hnonici ističe da ni ona kao publika ne voli da gleda serije nastale po filmu, ali naglašava da to nije slučaj sa ovom serijom i da ona nije isto što i film.

Serija, naravno, ima istu priču, ali potpuno drugačiji razvoj događaja sa mnogo novih likova, kao i da pojedini likovi koji se vrlo kratko pojavljuju u filmu, u seriji imaju mnogo više prostora. Pred toga, u seriji se prati i period odrastanja glavne junakinje Ane.

„Imamo i malu Anu, to jest mene kada sam bila mala, u njenoj primarnoj porodici sa mamom, tatom i sestrom. Kako je odrastala, odakle zapravo vuče traumu, pa se to dalje nasleđuje kroz porodicu koju je sama sebi odabrala. Imamo i to kako su oni živeli pre 20 i više godina, pa onda kako je Ana živela kao tinejdžerka, gde, s kim i tako dalje. Ne smem sve da otkrivam, jedino mogu da kažem da zbog načina na koji je ona odrastala, ja sam se za ulogu pripremala sa psihijatrima“, otkriva Anđelka Prpić.

Pripreme za snimanje filma i serije su trajale više od godinu dana. Pošto glavna junakinja pati od postraumatskog premećaja, a i od disfunkcionalne amnezije i pošto u seriji ima dosta fleš-bekova, Anđelka priznaje da je morala u svesci da vodi evidenciju da bi znala kako treba da se ponaša u određenoj sceni.

Uloga u filmu i seriji Jedini izlaz za Anđelku Prpić, koju je publika navikla uglavnom da gleda u komedijama, bila je veliki izazov.

„Imala sam tremu pred premijeru filma, a sada imam veliku tremu i pred početak emitovanja serije. Ipak, jedva čekam da krene jer mislim da smo stvarno uradili jako dobar posao. Znam koliko smo se svi trudili i uživali radeći“, kaže poznata glumica na kraju gostovanja u Beogradskoj hronici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво