Читај ми!

Nenad Ćirić: Kaljave gume su priča o šansama i putu do ostvarenja želja

Godinu dana od prve klape, serija „Kaljave gume“ stigla je pred gledaoce RTS-a. I pored očekivanja da bi se mogla dopasti publici, ipak je sve iznenadila, jer beleži rekordnu gledanost. Jedan od zaslužnih što je to tako je i glumac Nenad Ćirić koji ističe da je u osnovi svega problematičan odnos roditelja i dece koja žive u dijaspori, ali i nove šanse koje se pružaju i posle 60. godine.

Tajna uspeha Kaljavih guma je u priči Miodraga Ćertića i Mije Ćertić, koja je scenaristkinja, kaže član glumačke ekipe serije, Nenad Ćirić.

„Glavna glumica, Gorica Popović nakon gubitka supruga odlazi u dijasporu, tamo živi njen sin i snaja. To je priča o jednom problematičnom odnosu roditelja i dece koja žive u dijaspori“, navodi Ćirić.

Prema njegovim rečima, glavni lik pokušava da ostvari neke ciljeve, ljubavi, a to deluje neobično, posebno sinu i snaji.

„Ona je borac, preko komšinice i preko interneta stupi u vezu sa jednim američkim gospodinom kojeg igra Kris Malki. Ona se odlučuje da ga poseti i priča posle ide dalje, Tanja Bošković i ja smo njeni prijatelji, on će doći u Beograd i svašta će tu biti“, otkriva Ćirić.

Retko su likovi stariji od 60 godina u fokusu filmskih i serijskih priča u Srbiji.

„Mislim da je dobra priča za glavnu glumicu koja je imala pod znacima navoda teškog muža i ona se odlučuje da sve svoje neostvarene želje ostvari. Odlazi u Ameriku, prodaje stan, prodaje bakin klavir, prodaje sve samo da dođe do svoje ljubavi, do ostvarenja sreće“, objašnjava poznati glumac.

Naziv serije Kaljave gume nosi simboliku i nije došao slučajno već iz kantri hita.

„Moram da kažem da je Kris Malki, koji ima svoj kantri bend i svira odlično gitaru, kada je snimao sa nama u Beogradu pokazivao mi je svoje snimke kad smo bili van kadra. Kaljave gume su kaljave zato što on živi u nekoj američkoj nedođiji, a dalek je put od Srbije do Amerike“, poručuje Ćirić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво