Читај ми!

Serija „Klan“ – saznajte zašto se po njima ništa neće zvati

Od večeras i narednih vikenda saznaćete ko su članovi „Klana“, nove igrane serije koju prikazujemo odmah posle Dnevnika. Reč je o malo drugačijoj kriminalističkoj akcionoj drami, čiju režiju i scenario potpisuje Slobodan Skerlić.

Milje kriminalni, ali protkan komičnim i apsurdnim momentima. Samim tim, atmosfera daleko manje mračna i turobna od uobičajene u aktuelnim serijama istog žanra. I taj manir čini se najviše podseća na rukopis Gaja Ričija i njegove ulične spletkaroše.

„To poređenje sa Gajem Ričijem je kompliment. Ono što smo probali da napravimo je da uspostavimo ironijsku distancu u odnosu na te junake, da im ne dozvolimo da ni na koji način ne budu heroji i reperi za ugled, a da opet sačuvamo simptatije gledalaca koje ostaju sa njima u meri u kojoj su u stanju da se identifikuju sa problemima koje oni imaju“, ističe Slobodan Skerlić.

„Mislim da je Boban Skerlić uspeo da napravi nešto što je čudan spoj smeha i suza na nivou da je to jedan rukopis od toga kako je napisan scenario do toga kako je slikano, kako je igrano, kako je režirano, da ćete se suočiti bukvano i sa suzama i sa smehom“, glumac Ivan Zarić.

Mnogo je raznolikih likova u paleti Klana, ali samo dva su glavna. Oni su sitni kriminalci na marginama podzemlja čija će karijera krenuti uzlaznom putanjom.

„Šok je čovek koji uz pomoć tih svojih postupaka i sredstava koji su mu dodeljeni na početku, pogleda koje je sam napravio na život, pokušava da ugrabi neku sreću za sebe, neko mesto u društvu i pod suncem“, objašnjava glumac Aleksandar Dimitrijević.

„Ja sam nekako imao tu tendenciju da pokažem da je i za takvu osobu verovatno postojala šansa da bude neko normalan, neka osoba sa nekim moralnim etičkim kodeksom, drugačijim nego što to jeste u ovoj seriji“, ističe glumac Nedim Nezirović.

A „zašto se po njima ništa neće zvati“ – kako glasi podnaslov serije Klan, saznaćete u narednih osam epizoda.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво